Obrázek   
Přihlášení
Uživatelské jméno:

Heslo:

Pamatovat si mne



Zapomenuté heslo

Nová registrace
Kam dále?
Hledání
Vzhled

(3 vzhledů)
Kdo je Online
27 uživatel(ů) je online (9 uživatel(ů) si prohlíží Články a povídání)

Uživatelé: 0
Hosté: 27

více...
Noví uživatelé
POKEC
POKEC
21.03.2024
Luigi
Luigi
14.03.2024
zirafak
zirafak
26.02.2024
rorejs
rorejs
27.12.2023
maroš
maroš
07.11.2023
vlada
vlada
17.09.2023
VIKIRYCH
VIKIRYCH
28.12.2022
jiang
jiang
13.12.2022
panezi
panezi
08.09.2022
BigLadin
BigLadin
25.07.2022
Kdo za co může
Administrátorka
Žirafka
Žirafka
Žirafička
Žirafička
Redaktoři
bernard
bernard
IvanH
IvanH
 
Emeritní
KatyH
KatyH

Zápisník pojídačky koláčů - Oprava navigace TomTom XXL

Snadná cesta jak se stát Lamou a pak zase Pojídačkou koláčů
Napsal/a Žirafka v 18. 02. 2017 v 20:43 (přečtení 3362×) Další články tohoto autora
Zápisník pojídačky koláčů
     Před vánocemi roku 2016 jsem se stala majitelkou navigace typu XXL tovární značky TomTom. Není nejnovější, ale je funkční a ještě může dobře sloužit. Vlastně mě nenapadá nic, co dalšího by navigace ještě mohla umět. Jediná drobná vada na kráse je připojovací konektor mezi navigací a nabíječkou. Není totiž integrovaný do držáku navigace, ale musí se připojovat ručně. Jinak pohoda.

     Bývalý majitel ji možná nikdy nepřipojil k počítači, takže měla velmi staré mapy, což se projevovalo třebas tím, že jsem občas jela podle navigace po poli, ačkoli ve skutečnosti jsem jela po hezké silnici, nebo dokonce, po dálnici. Také pokyn navigace „jeďte rovně po kruhovém objezdu“ v místech, kde je klasická křižovatka působí poněkud zvláštně Zjistila jsem však, že někdo (asi vím i kdo, ale bývalý majitel to rozhodně nebyl) nahradil originální mapy jinými a tak jsem je nahradila zase těmi správnými. Což sice nebylo nejlevnější, ale myslím si, že investice se vyplatila.

     Tolik tedy na úvod k tomu, co jsem dělala dál. Paměť navigace je totiž z dnešního pohledu „malá“ a tak jsem se snažila ji co nejvíce uvolnit. Nakonec jsem zjistila, že do paměti stejně celou mapu Evropy nedostanu, ale to už je jedno. Procházela jsem adresáře a postupně mazala vše, co mi připadalo zbytečné. A pak jsem si všimla, že je tam i pár souborů s příponou *.chk které operační systém označil jako „Obnovené fragmenty souborů“. Tak jsem je také smazala a pokračovala v díle. Když bylo hotovo, tak jsem navigaci vypnula a odpojila od počítače. Po nějaké době jsem ji zase chtěla zapnout a zjistila jsem, že nefunguje. A to tak, že vůbec, že se ani nepřipojí k počítači, ani se nezapne, prostě nic. Mrtvo.

     To jsem si uvědomila, že se z Pojídačky koláčů může stát Lama a to taková, že důkladná. Hledala jsem na webu a nic rozumného nenacházela. Tak jsem napsala na podporu TomTomu a dočkala se odpovědi, že je nejlépe zavolat na jejich telefonickou podporu. Tak jsem se začala smiřovat s tím, že to asi bude nutné. Nerada telefonuji. No ale byl večer a tak jsem stejně musela čekat až do druhého dne.

     Mezi tím jsem ještě intenzivně Googlila a došla jsem k poznatku, že je potřeba navigaci resetovat. To nebylo tak překvapivé zjištění, ale nemohla jsem nikde najít způsob, jak to udělat. Resetovací tlačítko na přístroji totiž chybí. Ale nakonec jsem našla informaci o tom, jak reset provést a první malé vítězství se podařilo: reset se provádí tlačítkem na zapnutí navigace a to tak, že se přidrží zmáčknuté asi 15 sekund. Přístroj se probral a začal komunikovat s počítačem. Sláva! Není úplně mrtvý

     Udělala jsem zálohu celého systému a hledala dál, jak si pomoci. Rozhodla jsem se, že zkusím smazat vnitřní paměť a nahrát tam data ze zálohy, ale pak jsem našla poradnu na adrese www.vzdy.cz a tam popisovali nahrání nového systému. A jdou na to ještě razantněji a totiž tak, že se navigace, hlásící se jako normální disk, prostě přeformátuje a pak se spustí ovládací program od TomTomu. Ten následně zjistí, že v navigaci není systém a nahraje jej tam. No a to jsem také udělala a, světe div se, ono to skutečně funguje a navigace zase může plnit svojí funkci.

     Před zahájením všech pokusů bylo v paměti 54 adresářů a 347 souborů o celkové velikosti 1,42 GB (1 531 785 216 bajtů). Po formátu a nové instalaci systému je adresářů 30 a v nich 329 souborů o celkové velikosti 1,39 GB (1 499 938 816 bajtů). Takže nějaké místo se uvolnilo a zůstalo na jiné, potřebnější věci. Po aktualizaci mapy, hlasů a všeho dalšího je souborů zase o něco více a místa o něco méně, ale všechno je už tak, jak to má být.

     Příběh má tedy dobrý konec A až přijdu na to, jak do navigace dostat i nějaké další věci, nabízené programem TomTom HOME, které ale pocházejí do komunity uživatelů a ne přímo od výrobce, tak budu úplně spokojená. Zatím mi program vždy ohlásí chybu při instalaci, ale neřekne jakou. Upřímně řečeno, program TomTom HOME není zrovna uživatelsky přívětivý, ale důležité je, že umí spravovat a aktualizovat mapy a to je vlastně to jediné, co skutečně potřebuji.

Zajímavé a důležité odkazy:

Poradna, kde jsem našla nejvíce informací: http://www.vzdy.cz/podpora/jak-si-opravit-navigaci-tomtom

Jak restartovat navigaci: http://cz.support.tomtom.com/app/answ ... etail/a_id/6966/related/1

Program na smazání flash paměti: http://cz.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/6186/~/
Hodnocení: 0,00 (0 hlasů) - Ohodnotit -
Formátovat pro tisk Poslat známému Vytvořit z článku PDF
Komentář je vlastnictvím svého autora. Vyjadřuje jeho názory, ne názory redakce nebo provozovatele webu či serveru.
Napsal/a Vlákno
IvanH
Publikováno dne: 19.2.2017. 0:01  
Redaktor
Datum registrace: 04.02.2015
Bydliště:
Počet komentářů: 94
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Aj ja som bol kedysi majitelom navigacie (pokial som ju nerobil). Bezala pod WinCE a dala prevadzkovat z internej pamate ale ked sa vlozila SD karta na ktorej bol subor nieco na sposob autoexec.bat (ale volal sa inak) V tomto subore sa dalo nastavit čo sa ma spuštat. Ja som mal nastaveny start do grafickeho laucheru odkial som si spustal navigaciu, prehravac filmov, nejake hry....cize fungovala ako maly offline tablet lebo nemala wifi ani mobilne pripojenie
Žirafka
Publikováno dne: 19.2.2017. 8:17  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Tak to je zajímavá hračka Moje navigace běží asi pod nějakým Linuxem, těžko říci, ale je to nejpravděpodobnější. Ačkoli, když to tak vezmu, tak tam nikde nevidím klasické upozornění na licenci a podobně, takže to možná bude nějaký operační systém přímo od TomTomu.

Moje navigace nemá slot na kartu, je kupovaná 18. 7. 2011 a v té době byla trošku jiná situace. I její interní paměť stačila na celou Evropu, dneska už ne a je potřeba si vybrat, kterou část chci do paměti nahrát. A WiFi ani mobilní připojení také nemá. Ačkoli má možnost připojení přijímače dopravních informací, ale nevím, jestli to v naší republice vůbec funguje.
EKKAR
Publikováno dne: 19.2.2017. 22:54  
Dost toho napovídá
Datum registrace: 07.12.2008
Bydliště: v České Třebové
Počet komentářů: 247
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Ještě si Sašo vyzkoušej, jestli ta tvá navi vydrží nějakou dobu bez napájení mocroUSB kabelem - bejvají v nich už Lithium - Iontový akumulátorky, ale s kapacitou jen pár stovek mAh a ty když odejdou "do věčnejch lovišť", tak navi ztrácí nastavení při každým odpojení od kabelu a funguje jen napájená kabelem. Náhradní baterii přitom není složitý sehnat a vyměnit i doma - rozhodně to vyjde lacinějc než si ji poslat do originálního TomTom service ... Vypnutá v šupleti by měla přežít minimálně 14 dní a udržet si v paměti předchozí nastavení, fungující zapnutá "v autě na okně" pak minimálně hodinu bez kabelu.
Žirafka
Publikováno dne: 20.2.2017. 7:53  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Navigovat na baterii vydrží skoro dvě hodiny, takže tam snad problém nebude. Ale ještě to zkusím, stejně ji v autě mám vždy zapnutou do palubní sítě, přeci jenom nechci, aby se vypnula v nejméně vhodný okamžik
host
Publikováno dne: 21.2.2017. 20:49  
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Nechci bejt hnusnej, ale osobně jsem použil navigaci (offline v mobilu) jen jednou nebo dvakrát v životě, a to v situaci, kdy jsem potřeboval večer potmě dojet na adresu v místě, kde jsem nikdy předtím nebyl a v autě jsem měl naloženou rodinu (takže nebylo žádoucí to jakkoliv protahovat). Jinak vždy všude navigace mozkem a papírkem, samozřejmě po předchozím večerním studiu trasy na Mapách.

Píšu to proto, že zrovna tady na tomto webu bych čekal spíš trénink mozku než "debilizátor".
Žirafka
Publikováno dne: 21.2.2017. 20:56  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Také se tak snažím jezdit, ale někdy se navigace hodí. Třebas když jedu na burzu v Praze, nebo tak podobně. Ale i při jízdě podle navigace je nutné dávat pozor a koukat kolem sebe, protože je to někdy docela vzrůšo. Jako třebas včera, když mě navedla na dálniční přivaděč, ačkoli to udělat neměla. Naštěstí jsem si včas všimla zelené cedule, ale na poslední moment. Což nic nemění na tom, že silniční značení také dělalo nějaké memblo, protože celou dobu byly cedule a šipky modré a rázem byla ta poslední zelená. Děs.

Takže ano, snažím se navigovat jako pták a když zakufruju, tak se doptám Ale když nechám auto někde na parkovišti a musím jít někam pěšky a mám možnost si uložit souřadnice, kde to auto zrovna stojí, je to príma věc
EKKAR
Publikováno dne: 22.2.2017. 9:57   Aktualizováno dne:22.2.2017. 10:11
Dost toho napovídá
Datum registrace: 07.12.2008
Bydliště: v České Třebové
Počet komentářů: 247
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Citát:
"host" napsal dne: 21. 2. 2017. 20:49:
Nechci bejt hnusnej, ale osobně jsem použil navigaci (offline v mobilu) jen jednou nebo dvakrát v životě, a to v situaci, kdy jsem potřeboval večer potmě dojet na adresu v místě, kde jsem nikdy předtím nebyl a v autě jsem měl naloženou rodinu (takže nebylo žádoucí to jakkoliv protahovat). Jinak vždy všude navigace mozkem a papírkem, samozřejmě po předchozím večerním studiu trasy na Mapách. Píšu to proto, že zrovna tady na tomto webu bych čekal spíš trénink mozku než "debilizátor".
V tom případě náš "host", kterej se nechce nechat identifikovat, asi jezdí výhradně s volským potahem po poli nebo na adresu "v Horní Dolní na návsi". Jezdil jsem skoro 4 roky u rozvozu na individuální adresy v době, kdy jedinou dostupnou orientační pomůckou byl Autoatlas Československý socialistický republiky - a vždycky to bylo buď na delší telefonický vyslýchání adresáta kudy k němu (s připočítáním podmínky, že dotyčnej musel mít telefon S PEVNOU LINKOU!!! a bejt na něm k zastižení = mobily NEBYLY!!!), nebo se prostě dojelo někam do místa a pak musel buď mít člověk lokální mapu města, nebo v případě vesnic odchytit místní osobu znalou a tu vytěžit. Jet na nějakou adresu s dojezdem mezi setměním a kuropěním bez místní znalosti nepřipadalo vůbec do úvahy - bylo daleko jednodušší nechat auto stát někde na volný ploše a počkat, až se rozední a kolem začnou chodit lidi, než se s baterkou plížit dědinou a snažit se číst domovní čísla. O objíždění nějakýho i jen maličkýho města ulice po ulici při hledání daný adresy pak ani nemluvím - to bylo doslova koledování si o sebrání esenbákama (tehdejší varianta dnešních "Buzerovat a mlátit" ). Tolik asi k navigaci v minulosti.

Ve srovnání s tím je dnešní satelitní navigační počítač (protože nic jinýho než specializovanej počítač s grafickým i akustickým výstupem to není) mnohem jednodušší pro člověka, kterej NEMÁ ČAS NA TO SI VYHLEDÁVAT TRASU SÁM - ano, jde to pomocí nejrůznějších plánovačů na netu, popsat si trasu na papírek a orientovat se podle směrovek na cestě, ale třeba k bezhlavýmu kličkování nějakým větším městem plným jednosměrek a zákazů vjezdu/odbočení/zastavení/stání/bůhvíčeho dalšího včetně objížděk aktuálně rozkopanejch ulic už bych se dneska strašně nerad vracel. Navigace mi totiž minimálně ukáže kam mám odbočit a kde, abych se vyhnul bloudění změtí odboček - a to i v případě, že blbě odbočím.

Jistě, platí to hlavně pro osobák, protože třeba pro náklaďák jsou potřeba extra programy do navigací, aby je navigace "netahala" do obytnejch zón, úzkejch nebo nízkejch průjezdů, ale je to 1 000x výhodnější, než si všecko muset v mapě hledat sám - a to nemluvím o tom, jakou hrozbou pro okolí je v dnešním provozu člověk, v jednom okamžiku se snažící řídit auto a luštit na papírku napsaný navigační pokyny. Zase - někde na vsi mezi krávama proti tomu nic nemám. Ale pokud jedu městem v souvislým proudu aut a najednou ten přede mnou (v horším případě někdo v protisměru) zjistí, že zakufroval a začne zoufale kličkovat po ulici, protože hledá papírek s popisem cesty nebo se ho dokonce snaží "na volantu" rozluštit, to je v dnešním provozu doslova a do písmene situace na přesdržku.

Proto i já, i když jsem trvalej příznivec "holubí navigace" (jedu jen podle základní orientace nějakým přibližným zeměpisným směrem až do vzdálenosti 30-50km od skutečnýho cíle a až tam zahajuju "koncový samonavedení" na cíl), tak pro dnešní dobu se nevyhejbám použití GPS "berličky" - prostě proto, že mi to šetří čas, kterej bych jinak musel strávit vyhledáváním a zapisováním si trasy "do cancáku" a případně i dohledáváním trasy během cesty, když narazím na uzavírku nebo jinudy než na 10 let starý mapě v autoatlasu vedenou komunikaci. A to ani nemluvím o tom, že než vyšel dřív autoatlas tiskem, v dnešní době by už po polovině tý výrobní doby byl beznadějně zastaralej kvůli výstavbě obchvatů, kruháčů a dalších vychytávek na cestách.

Pojmenovávat potom GPS navigaci "debilizátorem" pak může opravdu jen člověk, kterej buď jezdí už 30 let jen z dědiny do dědiny v sousedním okrese 1x tejdně k tetě "pro vajíčka" a nikdy se nevypravil nikam dál, anebo je dokonalej ignorant ...
host
Publikováno dne: 22.2.2017. 16:25  
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Citát:
Nechci bejt hnusnej

Co by mělo být hnusnýho na napsání vlastního názoru?
Tohle (snad) (zatím) není web, kde by se vyžadovalo spokojený přikejhávání husy k hejnu.
S GPS je to jako s každým jiným technickým debilizátorem, tj. napřed je to revoluční rozšíření možností, potom každodenní pohodlný usnadnění a nakonec nezbytnost a závislost. U GPS navíc díky dokonale centrálnímu principu řízení hrozí možnost, že ho někdo v kritický okamžik jediným čudlíkem vypne, nebo ještě hůř, že třeba začne podsouvat falešný data těm co nemají kód že jsou "naši". Spíš bych čekal že tahle varianta je dávno připravená, jakákoliv vláda by byla blbá kdyby takovou možnost nevyužila. Kromě toho je tu možnost že navigaci v kritický okamžik vypne protivník (zničí). V normálních konzumních časech "jen! hrozí že až bude závislost na navigačním systému hodně vysoká, dojde k razantnímu zpoplatnění a v mezidobí možná k provázání navigací a GSM fízlování propojenému s dalším fízlováním (kdo kdy kam jel, odkud, kudy, proč, koho vezl, kam často jezdí, kde a od koho bere pelivo, jak platí.
Imunita vůči debilizaci je složitá. Za špatnost považuju, když se časem začne důsledek vydávat za příčinu, třeba spediční firmy vystaví svou rentabilitu už jedině na kalkulu, že ty jejich cvičený opice s PPL dovezou ty svý krabičky včas jedině díky tomu, že jim dispečer ráno nahraje do paměti tisíc cílů a oni pak jen křižujou prostorem. Bez navigace by šli srát z prdele. Špatnost je už to, že zboží se nedá koupit v lokální distribuci od lokálního výrobce, ale že jeden jediný Trikatel v EuSSR vyrábí sojový čokolády a pilinový piškoty a ty cvičený opice to rozvážejí po říši.
Kdo ještě ovládá umění autonomního života, je asi líp připraven na problémy budoucí, i když. To byla jedna věc co se mi líbila na vojně, i za bolševických blbů. Byl předpis že u dveří na hřebíku musí viset igeliťák se svíčkama a krabičkou sirek, kde vypalovači držky ukradli sirky tam byly kázeňský tresty. Elektřina je pěkná věc, ale jak se to začne srát, bude to první věc která odpadne.
IvanH
Publikováno dne: 22.2.2017. 19:47  
Redaktor
Datum registrace: 04.02.2015
Bydliště:
Počet komentářů: 94
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Ja navigaciu používam vždy keď idem na neznáme miesto. Používan Mapfactor navigator, je to free soft pre android zalozeny na free mapách z openstreetmap.org. Na 99% navigovanie presne na číslo popisné. Ak je nezrovnalosť v mape môžeš ju po registrácii na webe opravit, editovat...
K cestovaniu bez navigácie iba toľko, že bez mapy a navigácie som trafil bez blúdenia z Lippstatu (mestečko pri Dortmunde ) do Amsterdamu (asi 300km) a nazad iba podľa tabúľa slnka....
host z hor
Publikováno dne: 25.2.2017. 9:26  
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
„kterej se nechce nechat identifikovat”

To jsem psal já.

No, tímhle jsi to moc nevylepšil, spíš jsi to dost po... nejsem totiž kdovíjakej příznivec všemožných registrací, ale snažil jsem se zde postupně odhodlat - asi to zas na chvíli odsunu. Tím spíš když Žirafka samozřejmě i tak ví kdo co napsal (i jako host). Ale v pohodě, naštvanej nejsem, i já někdy dokážu být "ostřejší", než je hranice některých citlivějších lidí, takže to chápu.

K těm rozvozů co píšeš - ono je něco úplně jinýho, když na tu navigaci mozkem a papírkem máš čas, a nebo když to jako rozvozce děláš v časovým presu. Já v jakýmkoliv presu či stresu neřídím nikdy, protože se tomuto aktivně vyhýbám (někdy i velmi aktivně). Píšu to proto, aby sis uvědomil, že v podstatě porovnáváš neporovnatelné situace.

Navíc neodsuzuji tu techniku samotnou, i já jsem ji za specifických podmínek použil a napsal jsem to tu v předchozím textu dost jasně, ale kritizuju způsob / (nad)míru jejího užívání, kdy uživatelé tu techniku zneužívají právě k tomu, aby ten mozek "vypli", místo aby ho naopak o to víc nažhavili. Ta technika totiž není bezpečná když ji používají debilové, nepředvídatelná různě vanglující auta občas potkávám a není to nic příjemného, a přitom je to v naší malé české kotlině a moravských polích v podstatě zbytečnost, snad kromě té Prahy a situací, kdy v ní potřebujete dojíždět přesně na adresu - všechna ostatní největší česká města se dají projíždět i bez navigace naprosto bez problémů (i na tu adresu), o těch menších ani nemluvím, tam je navigace opravdu jen rozmařilost. Časový pres a dopravky do toho nemotej, to je něco jinýho, a nejsme každej řidičem dodávky - těch je sice dost, ale pořád jsou menšina.
host z hor
Publikováno dne: 25.2.2017. 9:40  
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Já se právě ta neznámá místa snažím naučit nejvíc, pak už "odteď až navěky" neznámá nejsou.

Jako zálohu mám v mobilu "Be on road", používá ve free verzi ty stejný mapy jako Mapfactor - četnost použití 1x ročně, opravdu jenom v nouzi nejnouzovatější.

Jinými slovy a k celé té diskusi - asi se všichni shodneme na tom, že kdo mozek aktivně používá na tom bude vždycky líp než ten, kdo ho rád vždy "aktivně vypne" (a zalije lihem) - a tohle není jen o navigacích, ale platí to obecně ve všem, co člověk dělá. Já si "alzheimera" apod. na stará kolena milerád odpustím a když pro to můžu něco dělat, tak to taky dělám.
host
Publikováno dne: 25.2.2017. 12:07  
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Mimochodem jak je na tom v současnosti použitelnost eurounijního navigačního systému Galileo?
GPS je první a klasika, Rusové rozchodili po třiceti letech konečně Glonass o který je zájem u severských států kvůli drahám družic, Číňani uplácali toho svýho Obejdu. Má ještě Galileo vůbec smysl?
host
Publikováno dne: 25.2.2017. 22:40  
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Jelikož to ani nedokážou dostat na oběžnou dráhu sami bez cizí pomoci, tak jaká je asi odpověď na tuhle otázku, co myslíte...?
host
Publikováno dne: 26.2.2017. 9:41  
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Ve vypuštění na oběžnou dráhu bych hlavní problém neviděl, na to je potřeba jiný hw a hlavně území, ale ten zakopaný nebo zdechlý modrý pes se žlutýma hvězdičkama bude v něčem jiném...
Žirafka
Publikováno dne: 26.2.2017. 21:31  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Citát:
ale ten zakopaný nebo zdechlý modrý pes se žlutýma hvězdičkama bude v něčem jiném...




Jinak jsme se dostali od opravy jednoúčelového přístroje docela daleko
host
Publikováno dne: 27.2.2017. 7:35  
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Ešte že máš funkčnúnavigáci a viešnájsť ten správny smer....
host
Publikováno dne: 3.3.2017. 15:59  
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Aspoň si rozšíříš obzory
pokud se teda nezačne i tady zběsile moderovat a čistit jak na některých fórech, kde pacienti prožívají svoje moderátorské pověření, za udatného přibonzovávání těch co by moderovali, až by brečeli ale nezbyla na ně moderátorská frčka. Tam navíc čím horlivější moderátor, tím míň ví o problému. No vlastně to je typická vlastnost správnýho PS-VB
Žirafka
Publikováno dne: 4.3.2017. 13:55  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Moderátorský zásah je někdy nutný, ale snažím se je minimalizovat a když už se k nějakému odhodlám, tak to do diskuse napíšu, že jsem něco smazala nebo upravila.

Zatím tu ale vládne celkem pohodová atmosféra a byla bych moc ráda, kdyby to v tomto "režimu" pokračovalo dál. Co by mi však opravdu udělalo radost je více čtenářů - lidí a méně robotů a pokusů o nabourání systému. S tím se ale asi nedá nic dělat, takže pokud to zůstane takto, tak je to vlastně dobře.
ferda
Publikováno dne: 18.3.2017. 18:18  
 zkušenost s navigací Garmin
Dostala se mi do laborky navigace Garmin
podle majitele, jen dva dny po projevu poruchy
po zapnutí svítí asi 8 vteřin a zase se vypne
údajně pro slabou baterii
přívodní "mini USB" konektor se podezřele snadno viklal

Nu tak, co, dám to na zdroj a nastavím 3.7V,
jak baterie podle štítku měla mít
výsledek byla zase hláška o slabé baterii !!
rozdíl na zdroji byl 3.65V -chybu tedy neuznávám
a jdu se podívat, co to znamená

Uvnitř je IO 1325 10 AD 13 , pravděpodobně hlídající napětí --podle webu zjišťuji, že je to asi nastaveno na 2.5V --viz číslo ve značení
To jsem hledal celé hodiny

Co je nejhorší na tom, je skutečnost, že to je pájeno záhadnou směsí, která se drobí a tedy vůbec nemá snahu se slévat. Nadto je vlastně nemožné ty spoje prohřát, bez poškození plastu toho SMD USB tělíska.
Vícevrstvá DPS je skvěle schopná pohlcovat teplo.

Co by mne ale zajímalo nejvíc, proč tak malý konektor, když by se dovnitř vešlo těch konektorů několik vedle sebe-- místo tam na to mají.
Takže to vrátím, neopravené, neb uznávám, že to už jako dědek nezvládnu
Zase jeden výrobek na jedno použití, pro děti do pískoviště.
O projevech jejich SW by raději pomlčel
Ferda
henri
Publikováno dne: 18.4.2018. 14:29  
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Větší ubohost jsem dluho nečetl
henri
Publikováno dne: 18.4.2018. 14:31  
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Patřilo k host, Publikováno dne: 22. 2. 2017. 16:25
Žirafka
Publikováno dne: 24.4.2018. 5:46  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Oprava navigace TomTom XXL
Je to názor a ač s ním nemusím souhlasit, jsem ráda, že svoje názory ještě stále můžeme svobodně (relativně) psát na webu, říkat a tak vůbec.
Obrázek Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Redakční systém XOOPS 2.5.10
Obsah © 2008-2020 Žirafoviny