Obrázek   
Přihlášení
Uživatelské jméno:

Heslo:

Pamatovat si mne



Zapomenuté heslo

Nová registrace
Kam dále?
Hledání
Vzhled

(3 vzhledů)
Kdo je Online
35 uživatel(ů) je online (9 uživatel(ů) si prohlíží Články a povídání)

Uživatelé: 0
Hosté: 35

více...
Noví uživatelé
POKEC
POKEC
21.03.2024
Luigi
Luigi
14.03.2024
zirafak
zirafak
26.02.2024
rorejs
rorejs
27.12.2023
maroš
maroš
07.11.2023
vlada
vlada
17.09.2023
VIKIRYCH
VIKIRYCH
28.12.2022
jiang
jiang
13.12.2022
panezi
panezi
08.09.2022
BigLadin
BigLadin
25.07.2022
Kdo za co může
Administrátorka
Žirafka
Žirafka
Žirafička
Žirafička
Redaktoři
bernard
bernard
IvanH
IvanH
 
Emeritní
KatyH
KatyH

K zamyšlení - Kluci, pes, holka a basebalová pálka

Napsal/a Žirafka v 27. 06. 2009 v 18:02 (přečtení 3875×) Další články tohoto autora
K zamyšlení
     Mám kamarádku v jednom městě ve středních Čechách. Je mezi námi docela slušný věkový rozdíl, kdybych na veřejnosti tvrdila, že to je moje dcera, klidně mi to uvěří (ale to bych ji nepřála). O to však nejde.

     Před pár dny jsme se s ní na něčem domlouvala a pak mi najednou přestala odpovídat a SMS se tvářily jako nedoručené. A také nedoručené byly, jak jsem pak zjistila. Těch zpráv jsem poslala vícero a pak i email, ale stále žádná odpověď. Vrtalo mi to hlavou, ale nic více jsem udělat nemohla.


     Včera mi došla zpráva, že se právě probudila k vědomí a už funguje. A že měla úraz na makovici.

     Zvědavost mnou cloumala, ale vím, že není v těchto situacích dobré se příliš vyptávat, tak jsem se s tímto vysvětlením spokojila. Stejně mi nic jiného nezbylo. No a po nějaké době mi to sama napsala. Dosti mě to šokovalo, ale jak ji znám, tak vůbec nepřekvapilo.

Co se tedy stalo?

     Několik výrostků mlátilo psisko. Bylo jich několik a měli basebalové pálky. Psisko bylo už dosti vážně raněné, a tak hodně naříkalo. Jak to viděla, tak po nich okamžitě vyletěla, ať toho nechají. Jenže se otočili proti ní a jak to dopadlo, je již jasné. Psisko nakonec zemřelo. Přivolaní policisté nezjistili nic, majitelka psiska útočníky neviděla, moje kamarádka měla zrovna jiné starosti než si je prohlížet a útočníci byli dávno v trapu.

     V rámci „politické korektnosti“ bych asi neměla říkat, že to byli naši romští spoluobčané, více se o nich asi nikdo nikdy nedozví. Nevím, co si o tom mám myslet, je to hrůza hrůzoucí a mohu děkovat Bohu, že to odneslo „jen“ to nebohé psisko. Rodiče majitelky si nepřáli do případu zatahovat média a tak se o tomto případu nebude moc vědět.

     Malá poznámka na závěr. To psisko bylo asistenční vodící pes…



     Tento příběh je pravdivý, pár informací jsem zamžila úmyslně, aby bylo respektováno přání rodičů poškozené dívky i všech zúčastněných.

     Když jsem žádala o souhlas s uveřejněním, napsala mi toto:

     Ten článek můžeš klidně publikovat, ať všichni vědí, že vlítnout na bandu kluků, kteří jsou dvakrát tak silnější a mají ještě k tomu v ruce basebalovou pálku, je největší pitomost, kterou můžou udělat.

     Ať vědí, že se má v takovýhle případech použít jako první zdravej rozum a třeba přivolat pomoc... i když nesnesou týrání zvířat a ten pes na tom je dost zle.


Nevím, co dodat. Opravdu nevím.
Hodnocení: 10,00 (6 hlasů) - Ohodnotit -
Formátovat pro tisk Poslat známému Vytvořit z článku PDF
Komentář je vlastnictvím svého autora. Vyjadřuje jeho názory, ne názory redakce nebo provozovatele webu či serveru.
Napsal/a Vlákno
Host
Publikováno dne: 30.6.2009. 16:22  
 Odp: Kluci, pes, holka a basebalová pálka
...
EKKAR
Publikováno dne: 12.7.2009. 2:21  
Dost toho napovídá
Datum registrace: 07.12.2008
Bydliště: v České Třebové
Počet komentářů: 247
 Odp: Kluci, pes, holka a basebalová pálka
Proti baseballové pálce je jediný "protilék" - Žirafko, nekamenuj mne, ale je to tak - ať ji drží bílá huba nebo negr, jedinou obranou je zbraň s delším dosahem - obzvlášť, pokud je těch pálek víc. Pak je potřeba počítat co pálka, to jeden účinný zásah. A jediné, co může takto zasáhnout i proti bandě ozbrojených troglodytů, je PALNÁ ZBRAŇ - minimální ráže 9mm Luger - vše slabší je jen víc rozdráždí. Je potřeba mít zvládnutou techniku ovládání zbraně - aby se člověk nezranil sám a v neposlední řadě i psychiku - nemyslet si, že pokud vytáhnu bouchačku, všichni se leknou a utečou - musím být připraven(á) ji NATVRDO použít, a nebát se vystřelovat mozky - pokud JICH je víc, MNĚ od nich hrozí zcela určitě smrtelné nebezpečí - a pokud v takovém okamžiku začnu střílet, JE to nutná sebeobrana. V takovém případě platí jediná poučka - ONE SHOT = ONE KILL.
Žirafka
Publikováno dne: 26.7.2009. 7:37   Aktualizováno dne:26.7.2009. 19:02
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Kluci, pes, holka a basebalová pálka
Ne každý je schopen zbraň použít a ne každý ji může mít. Hrdince této příhody je 17 roků, nevěřím, že by mohla nosit zbraň na veřejnosti. A myslím si, že by ji asi nepoužila.

Další otázkou je to, jestli je na násilí dobré odpovídat násilím. Protože to pak plodí další násilí...
Host
Publikováno dne: 31.7.2009. 8:26  
 Odp: Kluci, pes, holka a basebalová pálka
Zda na násilí odpovídat či neodpovídat násilím, to asi nejde takto paušalizovat, obávám se...

V uvedeném případě by dotyční nejspíš potřebovali zažít totéž, co to ubohé zvíře a později slečna, aby si uvědomili, jaké to je, když rány prší ze všech stran a nemají možnost se nijak bránit.
Pochybuji, že asistenční pes je napadl první a že navíc tak rychle sehnali pálku a že jich na jeho zvládnutí muselo být tolik => jednali se zřejmým úmyslem.

Co s nimi? Těžko říct... je jisté, nebo alespoň velmi pravděpodobné, že jeden každý z party by něco takového sám neudělal, zcela jistě se jednalo o bandu zakomplexovaných a zamindrákovaných jedinců, kteří se takto "zahojili".

Slečna má můj obdiv za to, že na ně vlítla, a že nejednala racionálně? Ať si to někdo zkusí, v takový moment zachovat chladnou hlavu, někdy to prostě nejde... A i kdyby si člověk chladnou hlavu zachoval, najít vhodné řešení je i tak problém, obzvlášť pokud se jedná o skupinu násilníků.

Volat policii asi nemá v takových případech smysl, protože než přijedou a ještě "jen" kvůli psu, tak už je dávno pozdě.

Co se pistole týče, to si myslím, že není vhodné řešení. Jasně, v daný moment má dotyčný střelec výhodu. Ale co pak?
Výstřel z pistole už zpátky vzít nelze, a zaručeně se najde "dobrák", který dosvědčí, že to byla nepřiměřená obrana, a vše se otočí proti němu. Obzvlášť ve zmiňované komunitě, kde se jakýkoliv útok na ně označuje za diskriminaci.

Jistou alternativu nabízí plynová pistole, na dálku se dá stěží rozeznat, zda je plynová či "opravdická". A že nestačí jen namířit, s tím nesouhlasím. Protože už jen hrozba namířené hlavně občas dělá divy, navíc tohle nejsou žádní hrdinové, když se sníží k mlácení psů a bezbranných slečen. Bohužel, plynovka je až od 18ti let.

Další možností je slzný plyn nebo paralyzér, ty jsou tuším volněji dostupné, ale jejich nevýhodou je použití proti jedné, možná dvěma osobám, ale určitě ne proti celé bandě.

Takže jako nejrozumnější řešení se mně osobně jeví sehnat větší skupinu lidí a vlítnout na ně se vším, co přijde pod ruku. Ano, může to chvíli trvat a může už být pozdě, ale pokud na ně vlítnete samotní, tak je téměř jisté, že se obrátí proti vám, pokud zrovna nejste po zuby ozbrojení, nemáte postavu a la Schwarzeneger a černý pás v karate.
Host
Publikováno dne: 24.3.2011. 22:35  
 Odp: Kluci, pes, holka a basebalová pálka
tak ji zkuz vyrobit a vymislet nakej taser
chytra na to si

(drat)
host
Publikováno dne: 24.2.2017. 2:29  
 Odp: Kluci, pes, holka a basebalová pálka
Plynova pistole je zrovna v tomto pripade velmi hloupy napad.

Pokud po jejim vytazeni utecou, tak je vsechno v poradku. Ale pokud neutecou, tak ma clovek sanci dopadnout jeste hur - treba pokud druha strana ma pistoli taky.

V pripade zbrani bohuzel plati, ze pokud clovek neco vytahne, tak musi byt pripraven to pouzit, jinak se mu muze az prilis snadno stat, ze to je pouzito druhou stranou proti nemu. A zrovna v pripade plynove pistole se pouzitim ukaze, ze toho na dalku moc nenadela (pokud neni nejak nezakonne upravena).
Obrázek Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Redakční systém XOOPS 2.5.10
Obsah © 2008-2020 Žirafoviny