Obrázek   
Přihlášení
Uživatelské jméno:

Heslo:

Pamatovat si mne



Zapomenuté heslo

Nová registrace
Kam dále?
Hledání
Vzhled

(3 vzhledů)
Kdo je Online
23 uživatel(ů) je online (5 uživatel(ů) si prohlíží Články a povídání)

Uživatelé: 0
Hosté: 23

více...
Noví uživatelé
POKEC
POKEC
21.03.2024
Luigi
Luigi
14.03.2024
zirafak
zirafak
26.02.2024
rorejs
rorejs
27.12.2023
maroš
maroš
07.11.2023
vlada
vlada
17.09.2023
VIKIRYCH
VIKIRYCH
28.12.2022
jiang
jiang
13.12.2022
panezi
panezi
08.09.2022
BigLadin
BigLadin
25.07.2022
Kdo za co může
Administrátorka
Žirafka
Žirafka
Žirafička
Žirafička
Redaktoři
bernard
bernard
IvanH
IvanH
 
Emeritní
KatyH
KatyH

Odp: EggBot - EggDuino

Napsal/a: bernard  Publikováno dne: 31.12.2017 0:03:08

Mně se ten článek moc líbí, je hezky napsán a upraven stejně pěkně jako ten plotter - čistá práce, lehká konstrukce, hladké plochy, slícované hrany. V šuplíku mám taky nějaké to UNO a MEGA, a tak mě na moment napadlo, že bych se taky mohl před manželkou blýsknout a na Velikonoce se vytasit s nějakými atypickými kraslicemi. Jenže, jak se znám, nebylo by to na ty nejbližší svátky a taky by to hrozně vypadalo, tak jsem si to hned rozmyslel. Ale určitě tu jsou i šikovnější uživatelé a pro ty to může být dobrá inspirace.

Zajímavý byl průběh při hodnocení článku, nejdřív 1/10, potom 2/5, nakonec 3/7. První rozhodčí tedy dal 10 bodů, druhý 0, třetí zas 10. Jak může jedna a ta samá konstrukce být současně oslavena i zatracena? Je to asi dané tím, kdo má jaký postoj k bastlení. Trochu odbočím.

Léta jsem strávil programováním mikroprocesorů (x51), většinou v assembleru, potom i v Keil C. Tehdy internet nebyl, ani moc odborné literatury, a tak jsme my vývojáři získali pocit, že jsme mimořádně tvůrčí osobnosti, vše je naše vlastní dílo, cizí rozumy nepotřebujeme. Termíny ještě neměly název "dead-line", a nějaké skluzy se daly vždy zdůvodnit. Když nastoupil do praxe můj syn, už internet byl, a on byl odchován na Unixu a skočil do Linuxu. Když jsem ho chtěl poučovat, jak se dělá strukturální analýza metodou top-down a strukturované programování způsobem bottom-up, on mi na to: "Já když dostanu nějakou úlohu na řešení, tak se nejdřív rozhlédnu po internetě, jestli už někdo něco podobné neřešil, a co bych z toho případně mohl použít." Tehdy jsem pochopil, že se doba změnila, a taková metoda práce je asi ještě náročnější, než byla ta naše. Vyžaduje totiž schopnost (a chuť) detailně pochopit cizí myšlenky, používané protokoly a interfejsy, a vše kvalifikovaně přizpůsobovat svojím cílům.

Zpět k vlastnímu komentáři. Z pohledu ortodoxního bastlíře, cenícího si vlastní kreativitu, je v této konstrukci málo vlastního umění. Moduly se dnes koupí, programy stáhnou a jen se to všechno nějak stluče dohromady. To si nezaslouží ani bod! Tady ale cílem není cesta, cílem je odevzdat manželce pokreslené ozdoby ještě před nejbližšími svátky! To se zřejmě podařilo, takže já bych dal Ivanovi spíš tu desítku, než nulu.
Odeslat komentář
Pravidla komentářů*
Všechny komentáře se automaticky schválí.
Nadpis*
Jméno*
Email*
Webová stránka*
Ikona zprávy*
       
Zpráva*


    


Klikněte na Náhled a uvidíte sami.
Možnosti*
 
 
 
Potvrzovací kód*
Kolik je 7 - 6 ?  
Slovem napište výsledek tohoto příkladu.
Maximální počet pokusů je omezen na 4.

Pomůcka: nula, jedna, dvě, tři, čtyři, pět, šest, sedm, osm, devět, deset, jedenáct, dvanáct, třináct, čtrnáct, patnáct, šestnáct, sedmnáct, osmnáct, devatenáct.
 
Obrázek Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Redakční systém XOOPS 2.5.10
Obsah © 2008-2020 Žirafoviny