MySQL a Windows

Datum 7. 08. 2011 v 13:49 | Rubrika: Zápisník pojídačky koláčů pro Windows

     Tak si už delší dobu pohrávám s myšlenkou, že by redakční systém Žirafovin chtěl aktualizovat a že bych mohla dodělat pár věcí, které mám nachystané ači rozpracované. Když už nemohu dělat něco fyzického, tak programovat se dá i teďka.

     Jenže narážím na jeden zásadní problém a zatím jsem nikde nedokázala najít řešení a i mé pokusy skončily vždy neúspěchem. Za vším stojí MySQL a lokalizace mého systému.
     O co jde? Jde o to, že služba MySQL si ukládá nějaké data do adresáře k tomu určeném systémem. Konkrétně na mém počítači to je "C:\Documents and Settings\Alexandra\Data aplikací\MySQL" a v tom je právě kámen úrazu. MySQL si na tom "í" vyláme zuby a není schopné fungovat. Zkoušela jsem kde co, včetně úprav "ini" souborů a měnila jsem cestu jinam. Jenže to stejně nepomohlo a služba se prostě nespustí.

     Tím pádem sice není problém zprovoznit Apache server a PHP, ale Xoops není schopen běhu bez MySQL, a proto se nemohu pohnout. Zkoušela jsem i různé "kompletní distribuce", které nainstalují vše najednou. A i tam MySQL skončí stejně.

     Proto se obracím na vás, vážené čtenářstvo, máte nějaký nápad, jak toto vyřešit? Jak zprovoznit nějakou rozumnou verzi MySQL pod českými Windows?


Používám Windows XP Home SP3 a ještě nějakou dobu jej používat hodlám.



Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=149