Komentáře a hosté

Datum 2. 12. 2011 v 19:28 | Rubrika: Redakční zvěsti

     Chtě, nechtě, musela jsem přistoupit ke značně nepopulárnímu kroku, a to k zákazu komentářů pro anonymní uživatele.

     Důvodem tohoto kroku je množící se počet spamerů a tím pádem i komentářů, které pak musím mazat, a to mne nebaví. Navíc je to práce otravná, protože Xoops neumožňuje hromadné mazání komentářů. Nabízející se řešení - mazání přímo v databázi - není ideální, protože se rozpadnou počty komentářů.
     Abych však jen nezakazovala a nebyla pořád ta ošklivá šéfka, tak prozradím jedno malé tajemství V systému je už dlouhou dobu jeden speciální účet:

Jméno: čumenda
Heslo: 123456

     Tento účet slouží pro lidi, kteří si chtějí vyzkoušet fungování systému, posílání zpráv a tak podobně. Nyní jej můžete používat i pro vkládání komentářů, pokud se nechcete registrovat. Vlastně je to jediná možnost, protože poslední možnost je už jen poslat mi email.

     Tyto restrikce mne mrzí, ale agresivita těch lumpů stoupá a je potřeba se nějak bránit. Pokud tu nechceme mít tuny reklamy na sexuální služby, tabletky a já nevím co ještě, a já věřím že nechceme, tak zatím jiná možnost není. Možná časem bude, ale kdy a zda, to opravdu nevím.

     Pevně věřím, že tato nepříjemnost neodradí ty čtenáře Žirafovin, kteří se z libovolného důvodu nechtějí registrovat, od psaní komentářů



Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=154