Zapečená jablka s rozinkami, medem a smetanou

Datum 29. 12. 2011 v 13:40 | Rubrika: Vaření

     Měla jsem doma jablka a honila mne mlsná Přemýšlela jsem tedy, co s nimi podniknout, a tak jsem prošla různé kuchařky. Všude něco bylo, ale nějak mi vždy něco chybělo nebo to nebylo podle popisu ono… no a tak jsem vymyslela tato zapečená jablíčka.

     Nemám ráda složité recepty, ačkoli někdy se tomu opravdu nejde vyhnout, a proto je i tato dobrota značně jednoduchá.
Potřeby a suroviny:

2 jablka
1 vanilinový cukr
2 lžíce med
1 kelímek šlehačky (smetany)
2 lžíce rozinek

Pracovní postup:

     Jablka omyjeme, nakrájíme na plátky a zbavíme jádřince. Naklademe do zapékací misky, posypeme rozinkami, cukrem a zalijeme smetanou a medem.

Originální obrázek

     Mezitím rozehřejeme troubu na 180° a při této teplotě pečeme tři čtvrtě hodiny.

Originální obrázek

     Jíme je buď teplá, nebo studená, dle chuti či nálady.

Dobrou chuť





Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=156