Modul MyQUIZ 3.0

Datum 7. 06. 2008 v 15:22 | Rubrika: Zápisník pojídačky koláčů pro Xoops

Modul MyQUIZ slouží ke správě a provozu různých testíků a kvizů. Tento modul je již letitý a v novějších verzích Xoopsu prostě nefungoval. Proč, to mi není jasné, ale prostě to tak bylo.

Dnes je dostupná verze 3.0 a ta již funguje i pod nejnovější verzí Xoopsu čili pod Xoops 2.0.18.1, se kterou mají i některé jiné moduly problém. Ne tak MyQUIZ, který pod novou verzí funguje.
Jenže i do tohoto modulu se vloudili dvě chybičky. Nevím, jak je možné že je nikdo přede mnou nenašel, ale já jsem hledala a hledala a nenašla na webu nic. Asi to všem funguje dobře. Jenže zrovna mně ne.

První dvě chyby jsou v souboru index.php ježto se nachází přímo v kmenovém adresáři modulu. Obsahuje skoro celou inteligenci modulu a všechny důležité části.

Na řádku 533 je jedna kosmetická chyba. Jedná se zobrazení dvou dvojteček v textu. Nevypadá to vůbec dobře dobře.

Je potřeba najít kód:

_MYQUIZ_YOUHAVECHOOSE." ::\"</b>"

a změnit jej na

_MYQUIZ_YOUHAVECHOOSE.":\"</b>"

Na řádku 537 je ovšem chyba závažnější a to taková, že se divím, že to někde funguje.

Je potřeba najít tuto část:

</font></b></td></tr></table><br>

a změnit na

</font></b></td></tr></tr><br>";

Tato chyba způsobuje předčasné ukončení tabulky po vypsání správné odpovědi ve výsledcích kvizu a tím celkově špatné zobrazení, protože se rozpadne formátování.

Další kosmetická chyba je na v souboru templates/comments.php, kde je nastavená příliš veliká velikost textu nadpisu u komentářů. Je tam původně 36, ale 16 je daleko lepší.

<!--
.style1 {
font-size: 16px;
font-weight: bold;
}
-->


Jelikož se ale jedná o soubor v adresáři templates, tak se jeho prostá úprava v systému nijak neprojeví. Je potřeba nechat přegenerovat šablony, což se nejlépe udělá ve „správci modulů“ zadáním příkazu Aktualizovat modul. Nakonec je dobré vymazat obsah adresáře templates_c a tím uvolnit vyrovnávací paměť. Xoops se tímto donutí k vytvoření nových souborů a vše se zobrazuje tak, jak má.



Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=16