TyLIDi aneb Více žen do IT

Datum 12. 05. 2013 v 20:01 | Rubrika: Pelmel

     Katedra informatiky a výpočetní techniky Fakulty aplikovaných věd ZČU se v rámci dlouhodobé spolupráce se středními školami snaží aktivně zvýšit zájem středoškolaček o technické obory. Jednou z konkrétních forem této snahy je pořádání již druhého ročníku prázdninového soustředění TyLIDi aneb den Letní Informatiky pro vky.

     Akce je určena pro studentky druhých a třetích ročníků středních škol zejména z Plzeňského, Karlovarského a Jihočeského kraje, které se již zajímají se o IT (informační technologie) nebo které tuší, že IT by mohlo být dobrou alternativou jejich dalšího studia. Cílem soustředění je zvýšit informovanost středoškolaček o možnostech studia informatiky a jejich následného uplatnění v IT profesích. Na konstrukci vlastního softwarového robota si účastnice letní školy vyzkoušejí, že programování je skutečně pro všechny a může být i zajímavé. Po úspěšné premiéře v loňském roce bude druhou hlavní součástí programu „fotoblok“, tedy práce s digitální fotografií a s videem. Jako bonus se dívky dozví, jaké je uplatnění žen v současném IT. O tom budou mluvit ženy, které již v IT pracují a uspěly, a také současné studentky FAV.

Originální obrázek

Pořadatel: Katedra informatiky a výpočetní techniky Fakulty aplikovaných věd ZČU
Termín: 26. – 30. 8. 2013
Místo konání: učebny KIV FAV ZČU, Univerzitní 22, Plzeň (areál Bory)
Uzávěrka přihlášek: 25. 6. 2013
Cena: 500 Kč
Kontakt: doc. Ing. Pavel Herout, Ph.D., tel.: 377 63 2427, e-mail: herout@kiv.zcu.cz
Podrobné informace: www.tylidi.zcu.cz

Pokud jste příznivcem myšlenky „více žen do IT“, dejte o této akci vědět svým dcerám, sestrám, přítelkyním, kamarádkám, spolužačkám!


Originální obrázek
Originální obrázek



Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=174