Tajnosti okolo Idosu

Datum 27. 06. 2008 v 19:26 | Rubrika: Pelmel

Mám na svém počítači Idos - program pro hledání spojení vlaky, autobusy, MHD a vůbec pro práci s jízdními řády.

Mám jej již léta a jsem plně spokojená. Jaké však bylo mé překvapení, když jsem dneska spustila aktualizaci jízdních řádů.
Vždycky se objevila stránka se seznam souborů, které se od minule změnili a které bych si měla stáhnout, pokud chci mít jízdní řády aktuální.

Jenže ouha, dneska se zobrazila stránka s nápisem "Tato stránka neexistuje, vraťte se zpět". A pak nějaká další povídání. Docela mně to překvapilo, nikde totiž ani zmínka o tom, jak aktualizovat jízdní řád, co mám doma. Sice se dá hledat přímo u nich, ale to já nechci. Od toho mám program.

Leč nenašla jsem nic. I napadlo mně kouknout se přímo na www.chaps.cz což je pachatel programu Idos. Tam také nic není, ale po chvilce hledání jsem našla potřebné informace.

Je potřeba se proklikat na adresu s aktualizacemi a tam stáhnout nejnovější program tt.exe, to je vlastní výkonný program Idosu. Mimochodem, je to moc hezká adresa, taková dobře zapamatovatelná

Po jeho aktualizaci již vše funguje tak, jako dříve. Jen místo modré a bílé stránky je tu stránka zelenkavá a, podle mého názoru, moc hezká

Předpokládám, že pro jiné platformy bude postup obdobný. Je prostě potřeba chvilku hledat. Najít se dá skoro všechno

Škoda jen, že Chaps dělá takové tajnosti s aktualizací, nevím proč.



Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=22