Aktualizace redakčního systému

Datum 4. 06. 2016 v 22:03 | Rubrika: Redakční zvěsti

     Vývojáři XOOPSu se zase jednou vytáhli a tak je tu po nějaké době zase další aktualizace systému. A není jen bezpečnostní záplata, nýbrž nová verze. Byť jenom „evoluční“, čili nedochází ke změně čísla verze na prvních pozicích, nýbrž jen na místě posledním či předposledním. I tak je změn docela dost a udělat český překlad mi nějakou dobu trvalo a ještě nějakou dobu trvat bude, protože pořád ladím detaily a chytám mouchy. A také honím šotka, co mi tu řádí a dělá plechu i neplechu.

Příští týden, konkrétně někdy v noci ze soboty 11. na neděli 12. června, proběhne aktualizace redakčního systému Žirafovin. Po tuto dobu nebudou Žirafoviny dostupné.

     Pokud se těšíte na možnost si jazykové soubory stáhnout, tak se ještě chvilku těšte, protože ještě nejsou úplně hotové. Až budou, ačkoli mám pocit, že nebudou definitivně hotové asi nikdy, tak je pustím do světa.

     Při práci jsem narazila na zajímavé a pro mne nové skutečnosti. Například to, že existují tzv. stopslova (stopwords) a že existují i v češtině a že existuje Centrum zpracování přirozeného jazyka a že mají zajímavé stránky a na nich hromadu zajímavých věcí Více viz třeba https://nlp.fi.muni.cz/cs/StopList a https://nlp.fi.muni.cz/cs/StoplistZakladnichTvaru.

     Do svého překladu jsem zahrnula právě stopslova ze stránek Centra ale nevím, jestli to je nebo není legální. Napsala jsem do Centra a teďka čekám na jejich vyjádření. Podle toho se pak rozhodnu. Pokud bude odpověď negativní, tak budu muset seznam vymazat a asi jej nechám původní, ačkoli anglická slova jsou pro češtinu na draka.




Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=234