Aktualizace redakčního systému II

Datum 12. 06. 2016 v 3:04 | Rubrika: Redakční zvěsti

     Jak jsem minule avizovala, tak jsem dneska v noci zkusila provést aktualizaci redakčního systému Žirafovin tak, aby byl ten nejnovější. Bohužel se ukázalo, že to není tak snadný úkol, jak to původně vypadalo. Čili je jasné, že aktualizace se nezdařila a bylo potřeba zase všechno vrátit zpět. Ještě že jsem po několika podobných malérech už opatrná a udělala jsem si těsně před zahájením aktualizace zálohu databáze i všech souborů.

Všechno by mělo fungovat tak, jak to fungovalo do posavad, pokud však narazíte na nějaký problém, prosím o jeho nahlášení buď do komentářů sem pod článek, nebo do fóra, soukromou zprávou, případně mne na email.


     Věřím však, že se mi podařilo vrátit zpět všechno tak, jak to bylo.
     V čem se nakonec ukázal zakopaný pes? Ve verzi PHP běžící zde na serveru, protože je nižší než XOOPS vyžaduje a ukazuje se, že nejnovější verze chce nějaké funkce z nové verze PHP a se starou verzí XOOPS zhavaroval. A to tak, že pořádně. Je vidět, že když už má systém padnout, tak to provede s důkladností sobě vlastní. Došlo to do stádia, že se nezobrazila ani chybová hláška systému ale jen lakonické hlášení Opery: „Stránka www.zirafoviny.cz nefunguje“. Moc příjemné.

Originální obrázek
Obr. 1 - lakonická hláška Opery.


     Tak snad někdy příště, jen co administrátoři serveru časem provedou aktualizaci PHP na nějakou novější verzi. Třeba to nebude trvat moc dlouho, možná to již mají v plánu, kdo ví. Musím se jich na to zeptat.



Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=235