Nekonečný příběh aneb aktualizace redakčního systému

Datum 2. 10. 2016 v 16:46 | Rubrika: Redakční zvěsti

     Je tomu již dost dlouho, co jsem se pokusila o aktualizaci systému a tenkrát to nedopadlo úplně nejlépe. Či lépe řečeno, skončilo to pěkným fiaskem. Tak jsem všechno nechala tak, jak to leželo a běželo a čas běžel také. Přešlo léto a je tu podzim a já jsem si začala říkat, že třeba se to tentokrát povede Takže jsem to zkusila znovu a opět se to nepovedlo. Ta aktualizace je asi zakletá.

     Nicméně jsem přišla na pár drobností, které docela zatěžovaly server a dělali neplechu. A také se mi povedlo přimět Protectora k pořádné činnosti. Takže by mělo všechno fungovat tak, jak má. A protože jsem dostala „geniální“ nápad, tak jsem si na Montym zprovoznila druhou kopii Žirafovin a pokusy dělám na ní. Ono to tak bude lepší. Přeci jenom je reálný server poněkud jiný než ten můj pokusný, co mám doma, a občas se ne všechno povedlo tak, jak jsem si to představovala.


     Zásadní otázka tedy zní: Aktualizovat systém nebo jej nechat tak, jak běží?

     Přiznám se, že nevím. Některé moduly by rády systém novější. Třebas diskusní fórum. To co tu je není ideální a všechna novější fóra chtějí nejnovější redakční systém. A co se týče bezpečnosti, tak autoři Xoopsu pořád remcají, že staré systémy nejsou tak bezpečné jako ty novější. Já si zase říkám, že v těch nových sice opraví nějaké chyby, ale nadělají nové a je to prašť jako uhoď

     Co je skutečný problém je to, že nefunguje „imagemanager“ neboli systém na vkládání obrázků. Není mi jasné proč a také nevím, kdy přesně přestal fungovat. Musím na to přijít. Proti nové verzi Xoopsu hovoří i to, že nová verze Protectoru se pere s nastavením serveru a to tak, že hlásí „fatal error" a dál se odmítá bavit. To by ale mohlo být řešitelné. Ty obrázky považuji za důležitější. Zatím.

     Pro aktualizaci hovoří i množství práce, které mi dal nový překlad a to, že nechci, aby tato práce přišla vniveč.

     Jaký je tedy plán? Až se mi podaří udělat aktualizaci na kopii Žirafovin, tak si dodám odvahy a pustím se i do těch ostrých. Věřím, že se některé drobné chybky, jako je třeba ne vždy korektně se zobrazující „přesměrovávací stránka“, opraví. Také by snad mohl být nějakou dobu klid od robotů a jiné havěti. Ovšem, kdy bude ten správný okamžik, to zatím nikdo neví. Věřím, že do vánoc by se to mohlo podařit Teďka ale budu přemýšlet nad těmi obrázky, protože mi to nedává smysl. Server vrací stavový kód 500, ale do logu nenapíše proč jej dává, jako kdyby tam nebyla chyba. Záhada hlavolamu hadr



Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=240