Kterak nePSAT VŠECHNO velkými písmenky

Datum 31. 07. 2008 v 20:13 | Rubrika: Zápisník pojídačky koláčů pro Windows

Trávím u počítače relativně dosti času a někdy bych řekla, že ho tam trávím až moc. O tom ale psát nechci, protože to je na dlouhé povídání a asi není v mých silách se rozhodnout, jestli to je moc, nebo málo, nebo tak akorát. Prostě trávím u počítače docela dosti času.

A protože mám celkem tři počítače, tak je toho k nastavování a zkoumání dosti. Tento jednoduchý tip je určený pro Windows XP, ale mám pocit, že to bude fungovat i ve starších tak i v novějších systémech od našeho milovaného Microsoftu
O co jde? Když píšu, tak se mi někdy stane, že místo klávesy Shift, stisknu Caps Lock a pak se nestačím divit, co že to vlastně píšu. No a potom se musím vracet a psát to znovu, protože to je nejrychlejší řešení. Přímo ve Windows je ovšem možnost, jak si toto přepisování ušetřit. Nachází se v ovládacích panelech.

Krok první:

Otevřít Ovládací panely a tam Možnosti usnadnění. Na první kartě je dole možnost Používat funkci ozvučení kláves. Po jejím zaškrtnutí počítač při stisknutí kláves Caps Lock, Num lock a Scroll Lock pípne. Po prvním stisknutí vysokým tónem, při druhém tónem nízkým. Takže se dá i podle zvuku poznat, co se děje.

Originální obrázek


Krok druhý:

Někomu může stačit první krok a bude spokojený, já však používám ještě další vychytávku systému. Na kartě Zvuk zapnout Používat funkci Popis zvuku a Používat funkci Zobrazení zvuku. Mám je nastavené tak, že mi zabliká aktivní okno a tak i se sluchátky vidím, že se něco děje. Počítač totiž pro funkci Ozvučení kláves nepoužívá zvukovou kartu, ale vnitřní reproduktorek (speaker), takže to se sluchátky prostě není slyšet. No a někdy ani bez nich. K čemu je volba Používat funkci Zobrazení zvuku se mi nikdy nepodařilo zjistit.

Originální obrázek


Tato jednoduchá úprava v nastavení mi hodně pomáhá, je to sice drobnost, ale právě tyto drobnosti dělají práci s počítačem pohodlnou a příjemnou. Počítač a jeho systém se má přizpůsobit uživateli a ne na opak. Proto mám i jinak nastavené vizuální styly a tak podobně. Od toho tyto možnosti v systému jsou, tak proč je nepoužívat



Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=30