Obrázek   
Přihlášení
Uživatelské jméno:

Heslo:

Pamatovat si mne



Zapomenuté heslo

Nová registrace
Kam dále?
Hledání
Vzhled

(3 vzhledů)
Kdo je Online
10 uživatel(ů) je online (1 uživatel(ů) si prohlíží Články a povídání)

Uživatelé: 0
Hosté: 10

více...
Noví uživatelé
POKEC
POKEC
21.03.2024
Luigi
Luigi
14.03.2024
zirafak
zirafak
26.02.2024
rorejs
rorejs
27.12.2023
maroš
maroš
07.11.2023
vlada
vlada
17.09.2023
VIKIRYCH
VIKIRYCH
28.12.2022
jiang
jiang
13.12.2022
panezi
panezi
08.09.2022
BigLadin
BigLadin
25.07.2022
Kdo za co může
Administrátorka
Žirafka
Žirafka
Žirafička
Žirafička
Redaktoři
bernard
bernard
IvanH
IvanH
 
Emeritní
KatyH
KatyH

Redakční zvěsti - Chystané změny (jaro 2018)

O tom, co nás možná čeká a možná nemine :)
Napsal/a Žirafka v 8. 04. 2018 v 20:17 (přečtení 1476×) Další články tohoto autora
Redakční zvěsti
     Dneska, to jest 8. dubna 2018 byly Žirafoviny několik hodin mimo provoz. Bylo to z důvodu hardwarového problému v datovém centru, kde mají Žirafoviny své síťové sídlo. Protože to nebylo v poslední době prvně, rozhodli se administrátoři k provedení některých změn, které by ve výsledku mohli přinést i nějaké další změny a vylepšení nám všem. Tak uvidíme, co dobrého tyto změny přinesou

     Hlavní změny se týkají pozadí provozu webu, jako je FTP server, PHP a podobné další věci, které jsou sice hodně důležité pro provoz webu, ale pro čtenářstvo jsou pro změnu absolutně nedůležité. Tím vás nebudu unavovat. Do budoucna by se možná mohlo uvažovat i o SSL certifikátu, případně i o emailových schránkách na doméně zirafoviny.cz, pokud by o ně byl zájem. Oboje je ale hudba více či méně vzdálené budoucnosti.

     Co se týče vlastních Žirafovin, tak postupně dokončuji překlad nové verze XOOPSu. Dlouho jsem s tím otálela, ale teďka jsem se do toho pustila. Čekala jsem, jak se situace vyvine a jestli nová verze bude stabilní. Ukazuje se, že stabilní je, takže jsem se pustila do práce a překlad se pomalu, ale jistě, blíží k dokončení. Stejně tak mám rozdělaný překlad nové verze diskusního fóra. O nasazení těchto nových verzí budu včas informovat, vidím to na ještě několik týdnů.

     Také mě napadla jedna subdoména a mám nějaké nápady na nové moduly, no spíše zatím jen na jeden, pokud pro tuto funkci nepůjde použít něco současného. Tyto změny jsou ale věcí spíše vzdálenější budoucnosti, poslední dobou totiž nějak nic nestíhám. Asi je to tím, že mám pořád co na práci a den má jen těch svých dvacet čtyři hodin. Ale třeba zrovna dneska jsem téměř dokončila mikrofonní a korekční zesilovač postavený podle knihy pana Maliny (Poznáváme elektroniku) a musím říci, že je to opravdu zdařilá konstrukce a má hezký zvuk. Možná se o tom také rozepíši, ale nejprve ho musím pořádně proklepnout.

     Čili máme se všichni na co těšit a když budou elementárové nakloněni našemu počínání, všechno dobře dopadne. Pokud v nejbližších dnech zaznamenáte nějaké výpadky, či problémy, tak věřte, že porucha zřejmě není na vašem přijímači, ale je to důsledek změn zde naznačených.

     Přeji vám všem hezké jarní dny
Hodnocení: 10,00 (3 hlasy) - Ohodnotit -
Formátovat pro tisk Poslat známému Vytvořit z článku PDF
Komentář je vlastnictvím svého autora. Vyjadřuje jeho názory, ne názory redakce nebo provozovatele webu či serveru.
Napsal/a Vlákno
Žirafka
Publikováno dne: 10.4.2018. 5:35  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Nový server
Tak už jedeme na novém serveru v novém datovém centru. Takže část věcí v článku avizovaných se už povedla. A možná jste si všimli jedné malé drobnosti v adresním řádku

Pokud náhodou narazíte na nějaké problémy, tak mi to prosím napište. Třeba sem do komentářů, aby se to dalo nějak vyřešit. Od včera večer do dnešního rána se nedalo přihlásit do redakčního systému přes formulář v bloku, ale šlo to až na druhý pokus po přesměrování. Teďka, je 05:35, to už jde i přes ten blok. O jiných problémech zatím nevím.
Žirafka
Publikováno dne: 29.4.2018. 7:40   Aktualizováno dne:7.7.2018. 10:29
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Nový XOOPS
Možná jste to již zaznamenali, možná ještě ne, ale věřte, Žirafoviny mají novou verzi redakčního systému. Zatím hledám, co je jinak, co se povedlo, co se nepovedlo a co budu muset opravit.

Zatím vím toto:

- šířka některých modulů je větší, než je žádoucí. Proto zobrazení není zcela korektní. opraveno
- změnila se trochu grafika editorů textu.
- změnily se některé ikony
- nefungují "akronymy" opraveno

O těchto věcech tedy vím, pokud narazíte na nějakou chybu, která tu není napsané, tak mi to sem, prosím, napište, ať se to dá nějak vyřešit.

Také jsem zjistila, že nefunguje subdoména http://chaoz.zirafoviny.cz což ale nesouvisí s novou verzí XOOPSu, ale s přesunem na nový hosting. Budeme to muset také nějak vyřešit. opraveno
Obrázek Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Redakční systém XOOPS 2.5.10
Obsah © 2008-2020 Žirafoviny