Odstávka provozu II aneb jak to dopadlo

Datum 18. 09. 2011 v 12:51 | Rubrika: Redakční zvěsti

     Člověk míní a osud mění. Celé dopoledne si hraju se systémem a už jsem z toho málem zešedivěla. Aktualizace se prostě nedařila a nemohla jsem přijít na to, proč.

     Pak jsem si na něco vzpomněla a už to bylo jasné. Xoops 2.5 totiž potřebuje k provozu PHP 5.3 a to na hostitelském serveru není. Tím pádem jsem musela vrátit systém zpět do původního stavu. Žádné novinky, žádné změny, žádná překvapení...
     Když už jsem měla systém rozvrtaný, tak jsem se pustila do menší údržby. Ještě v ní budu z části pokračovat, ale jsou to jen věci uvnitř systému. Jednou z věcí, které mne málem stály barvu vlasů, je totiž i obrovské množství souborů, které systém tvoří, a toto množství naráží na limity souborového systému serveru (kvóty...). A pak že jen Windows jsou poněkud veliké, je vidět, že OpenSourcové programy a systémy se snaží držet krok.

     Dalším krokem bylo odinstalování některých modulů, protože jsou nepoužívané a nemá tedy smysl je mít v provozu. Také občas způsobují potíže. Co ale vím, že "Pohled do kalendáře" se časem určitě vrátí, ale trochu jiný. Japonský styl programování mi nějak nevyhovuje a kalendáře existují i jiné.

     Kdy se tedy podaří provést kýženou aktualizaci, nevím. Nezáleží to totiž na mně a mých přáních. Až to bude možné, tak se o to pokusím a budu vás pochopitelně informovat.

     Omlouvám se tedy za vlastně zbytečný výpadek provozu a věřím, že mi to odpustíte.



Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=151