Léto

Datum 20. 11. 2011 v 16:25 | Rubrika: Literární zločiny

     Tak sedím v osamělé kanceláři a pomalu přestávám fungovat. Za chvilku se pustím do čaje, který zrovna stydne na pitelnou teplotu.

     Jsem tu sama, kde je zbytek vlastně ani nevím, a je mi to upřímně jedno, a tak je vypnuté rádio a já mám klid. To rádio je vypnuté i proto, že se mi nechce poslouchat hlášky typu „venku je nádherných 30°C a sluníčko, konečně je tu léto“. Grrrr :-| To říká někdo, kdo sedí v klimatizovaném studiu, večer vpadne do klimatizovaného auta a pojede domů, kde tu klimatizaci má možná také. Já tu nic takového nemám, a proto mne podobné hlášky dráždí a rozpalují doběla. Neříkám to ze závisti, ale proto, že drtivá většina lidí klimatizaci v práci nemá, a proto pracují v potu tváře.


     Velikou výhodou je to, že moje současné pracoviště není pod rovnou plechovou střechou jako to minulé. Tam bylo nejlépe v místnosti s technologií, protože tam byla klimatizace. Velká, stará, hlučná, ale velice výkonná a dokázala celý sál vychladit tak, až se tam skoro drkotalo zuby. Moc by mne zajímalo, jaký asi měla příkon. Nikde jsem to na ní nenašla, ale kabel k ní byl asi jako od cirkulárky. Třífázový. Asi to pár kilowattů bylo.

     Celý podzim a celou zimu poslouchám řeči od kolegů: „Už aby tu bylo léto, ta zima je hnusná a já mám rád teplo.“ Když se začne oteplovat, tak tyto kecy ustanou. No a pak teplota ještě stoupne a já zase musím poslouchat: „Kurnik, to je hic, to se nedá nic dělat. To pitomé léto už by mohlo skončit, kdo to má pořád snášet?!“ A to trvá až do podzimu, kdy se začne ozývat: "Už aby bylo léto!“…

     Měla jsem se narodit na Islandu nebo v jiné severské zemi: Žirafa Islandská

     Takže já říkám: „Už aby byl podzim, bude konečně hezky, příroda bude krásně barevná a já budu moci nosit hezké oblečení.“ A také bude po táboře, a tak bude na co vzpomínat, rozčilování se s pubošema bude zapomenuto a zůstane jen to hezké a veselé. Proto tedy ještě jednou „Ať žije podzim!“

     Čaj je už skoro pitelný a blíží se konec obědové pauzy, tak bych se měla opět zapojit do pracovního procesu.

     PS: Je to zajímavé, ale na žízeň a celkové osvěžení je teplý čaj asi to nejlepší. A mne se tu kouřilo z Rooibosu.



Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=153