Změny v diskusním fóru

Datum 14. 08. 2015 v 15:50 | Rubrika: Redakční zvěsti

     To, že je internet plný spamujících strojů je fakt známý a bohužel se s tím toho nedá moc dělat. Až do včerejška se tito roboti na Žirafovinách sice vyskytovali, ale jejich působení nepřekračovala únosnou míru.

     Dnes v noci však došlo k překročení této hranice a když jsem během dneška smazala 1174 (tisíc sto sedmdesát čtyři) příspěvků ve fóru, došla mi trpělivost a zakázala jsem anonymní příspěvky.
     Protože mi tento stav poněkud nevyhovuje, tak se pokusím přijít na to, jak do systému fóra přidat Captchu a tím řádění robotů, a jiné otravné havěti, opět omezit na únosnou míru.

     Blokování podle IP by nepomohlo, protože co jsem tak koukala, tak příspěvky měly adresy různé a nejrůznější a XOOPS je postaven tak, že má černé listiny pro zakázání přístupu, ale ne bílé listiny pro povolení přístupu. Jedinou výjimkou je bílá listina administrátorů, ale to je poněkud nadraka.

     Z nedávno konané ankety vyplynulo, že diskutujícím lidem registrace vlastně nevadí, takže to snad nebude veliký problém. Konec konců, i ten největší tajnůstkář si může někde na seznamu, centru, či jiném severu udělat speciální adresu pro registraci tady na Žirafovinách.





Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=207