Proč jdou někdy Žirafoviny rychle a jindy hrozně pomalu?

Datum 21. 10. 2015 v 8:04 | Rubrika: Redakční zvěsti

     Na otázku z titulku je velmi jednoduchá odpověď a tou je počítadlo. Od začátku provozu webu používám počítadlo http://counter.cnw.cz/ a po většinu času k plné spokojenosti. Vlastně jsem jej používala i na svých předchozích projektech a vždy to bylo fajn.

     Nicméně poslední dobou, je to ale již několik měsíců, to počítadlo nějak zlobí. Je vložené jako Javascript a občas se prostě někde něco kousne. Nepřišla jsem na to, jak problému zabránit. Problém je největší při použití Firefoxu nebo Microsoft Internet Exploreru, protože Opera tento problém nějak pozná a po chvilce čekání na počítadlo ukončí. Ale i tak jsou to dlouhé sekundy.

     Jak tento problém vyřešit? Nevím, nenapadá mne moc řešení. Jedním z nich je počítadlo smazat a nepoužívat. Nicméně počítadlo považuji za užitečnou věc. Například i proto, že toto počítadlo mi ukazuje, odkud kdo přichází a občas narazím na zajímavý web, ačkoli 99% jsou přístupy z vyhledávačů. Dalším řešením je používat jiné počítadlo, je jich na webu více, ale tak nějak se mi zatím žádné moc nelíbilo a nebo stálo docela dost peněz za provoz. To současné je zadarmo

     Posledním řešením je problém neřešit a čekat, jestli se to třeba nezlepší. Jenže čekám už dlouho a už mne to pomaloučku přestává bavit. Věrnost a konzervativní přístup je sice fajn, ale i moje trpělivost má své meze. Proti změně hovoří to, že toto počítadlo si můžu upravovat jak chci, je vložené jako text a mohu na něj používat svoje styly a nastavení. Jiná počítadlo toto většinou neumějí.

     Takže, pokud by někdo věděl o nějakém zajímavém počítadle, které by to současné plně nahradilo, tak bych možná začala uvažovat o změně. Případně, kdyby někdo věděl, jak omezit čekání na dokončení běžícího Javacsriptu, tak by to bylo také dobré řešení.




Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=210