Apple-touch-icon a spol.

Datum 28. 11. 2015 v 8:23 | Rubrika: Zápisník pojídačky koláčů

     Před pár dny jsem si všimla, že se rapidně zvyšuje počet zaznamenaných serverových chyb číslo 404, čili že na serveru něco chybí. A všechny chyby se odkazovaly na soubory apple-touch-icon.png nebo apple-touch-icon-precomposed.png. Nejprve jsem tomu nevěnovala pozornost, protože jsem si říkala, že prostě zase někdo zkouší server a dělá neplechu.
     Jenže pak mi to nedalo a zkusila jsem hledat. Nebylo to naštěstí tak složité, takže jsem našla tuto stránku http://www.justit.cz/wordpress/2011/0 ... ne-tipy-a-triky-pro-ipad/ a z ní se dozvěděla všechno potřebné. Nemá cenu sem všechno opisovat, protože by to jednak nebylo fér a druhak je článek dobře napsaný, že k němu vlastně není co dodat.

     Podle článku jsem vytvořila všechny potřebné soubory a nahrála je na server, čímž jsem problém vyřešila a počet chyb v „protokolu“ (čili logu ) opět rapidně klesl ke svým obvyklým hodnotám.

     Jen mne trochu štve fakt, že si nějaký firma usmyslí udělat si nějaký svůj „standard“ a pak nutí všechny kolem, aby se přizpůsobili. Někdo může namítat, že jsem ty soubory nemusela vytvářet, ale pak zase velice narůstá počet chyb, protože „jablíčkové přístroje“ ty soubory prostě chtějí a já neznám způsob, jak jim v tom zabránit. Možná by šlo zabránit zapisování těchto chyb do logu, ale to pak poněkud ztrácí smysl.

     Co mne naopak překvapuje je to, že tento problém nastal až v těchto týdnech, protože podle článku na Justil.cz se mohl vyskytovat již od roku 2011.

     Každopádně jsem problém vyřešila k mé plné spokojenosti a věřím, že i ke spokojenosti majitelů přístrojů Apple.




Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=217