Konečně nějaká novinka aneb nový rozcestník

Datum 31. 10. 2021 v 8:03 | Rubrika: Redakční zvěsti

     Je velmi nezvyklé, že na konci října jednoho roku je na hlavní stránce ještě vánoční přání z roku minulého. Nicméně všechno je jednou poprvé a tak došlo i na tuto eventualitu. Prostě se to stalo a stalo se to proto, že jsem v tomto roce prostě neměla na bastlení či psaní článků skoro vůbec čas. A když už čas byl, tak nebyla síla, chuť a motivace.

     A za všechno může současná epidemie, ten chaos okolo ní a všechna opatření, díky kterým jsem doma vlastně jen na spaní. Respektive, tak tomu bylo do nedávna. Snad se situace vrátí do normálu a já budu mít čas i na něco jiného, než jen na práci.
     Podobný článek jsem vlastně psala před rokem, od té doby se toho moc nezměnilo. Bohužel.

     Nicméně v poslední době mám, přeci jenom, trochu času a tak jsem si začala i doma trochu bastlit a dokonce i programovat. A jako první včeličku novinek jsem dneska pustila do testovacího provozu nový Rozcestník.

     V tom starém panoval po těch letech naprostý chaos a zmatek. Modul nikdy nebyl úplně malý a jednoduchý a po posledních aktualizacích nabobtnal v ohromné, nepřehledné, monstrum. A tak jsem se rozhodla, že si udělám rozcestník vlastní. Tento úmysl jsem pojala ve středu 27. října večer. A již v pátek 29. října jsem měla funkční modul a zkoušela jsem jej i na ostrém webu, čili přímo tady na Žirafovinách. Dneska, čili 31. října, jsem se rozhodla jej zpřístupnit širokým masám čtenářským a tak vyzkoušet, jak se bude chovat v ostrém provozu a také, jak se bude líbit.

     Odkazů v něm zatím moc není, postupně chci projít starý rozcestník a fungující odkazy z něj přepsat. Ukazuje se, že ne všechny weby totiž stále fungují. Případně že sice fungují, ale již deset let na nich není žádná nová informace.

     Budu ráda, když mi dáte vědět, jak se nový modul líbí a jak se používá. Snažila jsem se jej udělat co nejjednodušší, co nejvíce přehledný a uživatelsky přívětivý jak mi to jen šlo. Ale nemám patent na rozum a co vyhovuje mé roztomilé maličkosti, to nemusí vyhovovat ostatním. Také bych vás ráda požádala o spolupráci s plněním rozcestníku. Pokud máte nějaký nápad na libovolný zajímavý web, či kategorii, tak mi ho sem, prosím napište do komentářů.

     Děkuji za pozornost a přeji vám hezké podzimní dny



Článek pochází z webu Žirafoviny.cz
https://www.zirafoviny.cz

URL tohoto článku je:
https://www.zirafoviny.cz/modules/news/article.php?storyid=714