Obrázek   
Přihlášení
Uživatelské jméno:

Heslo:

Pamatovat si mne



Zapomenuté heslo

Nová registrace
Kam dále?
Hledání
Vzhled

(3 vzhledů)
Kdo je Online
27 uživatel(ů) je online (4 uživatel(ů) si prohlíží Veřejné mínění)

Uživatelé: 0
Hosté: 27

více...
Noví uživatelé
POKEC
POKEC
21.03.2024
Luigi
Luigi
14.03.2024
zirafak
zirafak
26.02.2024
rorejs
rorejs
27.12.2023
maroš
maroš
07.11.2023
vlada
vlada
17.09.2023
VIKIRYCH
VIKIRYCH
28.12.2022
jiang
jiang
13.12.2022
panezi
panezi
08.09.2022
BigLadin
BigLadin
25.07.2022
Kdo za co může
Administrátorka
Žirafka
Žirafka
Žirafička
Žirafička
Redaktoři
bernard
bernard
IvanH
IvanH
 
Emeritní
KatyH
KatyH

Máte rádi "gastronomické experimenty" nebo raději klasiku?
Já jak kdy, ale většinou se držím osvědčených jídel a postupů.
Končí 5.9.2018. 20:00
Raději klasiku. 83 % 83 % (5)
Raději experimenty. 16 % 16 % (1)
Sním, na co padnu. 0 % (0)
Počet hlasů: 6
Počet hlasujících: 6

Komentář je vlastnictvím svého autora. Vyjadřuje jeho názory, ne názory redakce nebo provozovatele webu či serveru.
Napsal/a Vlákno
Ferda
Publikováno dne: 4.9.2018. 16:04   Aktualizováno dne:4.9.2018. 16:14
Nemluva
Datum registrace: 02.01.2017
Bydliště: Otnice 277
Počet komentářů: 16
 Pakliže jde o experimenty,
shledáme snadno, že v receptech našich prababiček byly sloučeniny, o kterých se nám i dnes může s bídou zdát. například chřest a nebo pohanka. Rettigová zásadně psala "vraž do toho" alias ve velkém, v literatuře jsou směsi zcela nečekané Pohlreich zase vylučuje kombinace ryb a sýrů Nuže třeba takto : náplň do jablečného závinu podle mne. Vejce, půlka tvarohu, tři hrsti mletých ořechů a smetanu na zlepšení roztíravosti. To celé po rozetření namažu na rozválené těsto. Následuje půl hrsti strouhanky, aby se to lépe srovnalo s mletými jablky. Načež to pokračuje hrstí rozinek a navrch skořici. Pak to zabalím a potřu zbytkem vejce. NENI V TOM ŽÁDNÝ CUKR ! Stejně to nepoznáte.
Ferda
Publikováno dne: 4.9.2018. 16:12  
Nemluva
Datum registrace: 02.01.2017
Bydliště: Otnice 277
Počet komentářů: 16
 Experimenty II.
zapékané brambory se zeleninou V tomto případě jde o to, že tam napřed dám dvě klobásy na drobno pod ty věci na pekáč. masité kobásy, nikoliv ostré !! mastnost klobás rozhodne, zdali je potřebné sádlo, nebo ne. Pak vrstva brambor na kolečka krájených. Načež v tomto období se hodí nakrájet červenou řepu. No a následuje "orgie", mrkev, celer, petržel, když mám, tak cuketa, nebo pórek ale ne cibule, i květák se do toho hodí. taky hrášek. Pak koření a to Z Krakonošovy zahrádky = směs bylinek. solí se to při přidávání vrstev postupně. Má to jen estetickou chybičku, protože při míchání vrstev se projevuje ta řepa, ale jde to zvládat, trochu. Výsledek je podává s drobeným plísňovým sýrem na ozdobu, nebo trochou pažitky. máme to na tři obědy pro dva.
Žirafka
Publikováno dne: 5.9.2018. 15:32  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Experimenty II.
Recepty vypadají dost dobře
bernard
Publikováno dne: 10.9.2018. 22:38  
Redaktor
Datum registrace: 07.02.2009
Bydliště:
Počet komentářů: 92
 Odp: Experimenty II.
Pakliže jde o experimenty, tak si hned vzpomenu, jak přišla ke mně asi před 10 lety vnučka celá naštvaná a stěžovala si, že musela na zahradě posbírat psí experimenty. Holt se spletla, byla ještě malá.

Tímto příspěvkem nijak neútočím na uvedené recepty, ty vypadají dobře a ještě lépe by se jejich produkty ochutnávaly! Jenže to by muselo být na Žirafovinách "Prostřeno".
Obrázek Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Redakční systém XOOPS 2.5.10
Obsah © 2008-2020 Žirafoviny