Obrázek   
Přihlášení
Uživatelské jméno:

Heslo:

Pamatovat si mne



Zapomenuté heslo

Nová registrace
Kam dále?
Hledání
Vzhled

(3 vzhledů)
Kdo je Online
24 uživatel(ů) je online (7 uživatel(ů) si prohlíží Články a povídání)

Uživatelé: 0
Hosté: 24

více...
Noví uživatelé
Kubrt
Kubrt
16.04.2024
Mirek
Mirek
14.04.2024
POKEC
POKEC
21.03.2024
Luigi
Luigi
14.03.2024
zirafak
zirafak
26.02.2024
rorejs
rorejs
27.12.2023
maroš
maroš
07.11.2023
vlada
vlada
17.09.2023
VIKIRYCH
VIKIRYCH
28.12.2022
jiang
jiang
13.12.2022
Kdo za co může
Administrátorka
Žirafka
Žirafka
Žirafička
Žirafička
Redaktoři
bernard
bernard
IvanH
IvanH
 
Emeritní
KatyH
KatyH

K zamyšlení - Vánoce 2012

Napsal/a Žirafička v 23. 12. 2012 v 15:10 (přečtení 2608×) Další články tohoto autora
K zamyšlení
     Rok se s rokem sešel a já opět přemýšlím, co a jak popřát kamarádům, přátelům a čtenářům Žirafovin do dalšího období. Přemýšlím a přemýšlím a nic kloudného nevymýšlím.

     V pátek jsem pekla cukroví a udělala tak základ na dnešní zdobení. Včera jsem byla v obchodě koupit pár drobností právě na to cukroví. Hlavně potravinářské barvivo, protože se mi to během týdne nepovedlo. V obchodech vládlo šílenství, zmatky a chaos. Byla jsem totiž ve více obchodech, protože se mi podařilo přijet do Ústí stopem a měla jsem moc času. Zatím co ve Skontu to bylo úplně v pohodě, tak v Obi bylo dosti plno. Ale to co bylo v Globusu, to je téměř nepopsatelné. Až jsem se lekla, že konec světa přeci jenom bude, ale ne v pátek, jak to mělo být podle některých předpovědí, ale co nejdříve. Neuvěřitelné. Ještě teďka mi to nejde na rozum. Je fakt, že jsem si tam šla ty lidi prohlídnout, krom jiného, ale co tam bylo, to předčilo má očekávání.




     Musím však připustit, že to co jsem jednou zažila v Carrefouru po vánocích mám ještě v paměti a tohoto běsnění včerejšek ještě nedosahoval. I tak to byla hrůza.

     Při vší té hrůza jsem prošla pokladnou jako první, protože jsem našla jednu úplně prázdnou a se svým ručním košíkem jsem v pohodě prošla. Vedle fronty cvoků.

     Co tím chci říci? Asi to, co poslední dobou říká tolik lidí a je z toho až klišé. Od Vánoc jsme se dostali někam jinam. Úmyslně mluvím o všech i když je to k několika procentům lidí nespravedlivé. Každého z nás to šílenství nějak ovlivňuji, ať již přímo, nebo nepřímo. Například tím, že musíme čekat fronty u pokladny, když si chceme koupit pečivo na další den.

     Nikdy nepochopím, jak někdo může kupovat dárky na úvěr a ještě takový, že jej nedovede splácet. Proč vůbec dávat tak obrovské dary? Mne dárky pro rodiče, oba sourozence a malou neteř vyšli asi na tisíc korun. A stačí to. Nevím, proč lidi tak blázní a snaží se „dělat vánoce“ zrovna tak nechápu ty obrovské generální úklidy a další akce.

     Nezní to moc optimisticky, ale nějak mne nic optimistického nenapadá.

Vlastně ano, napadá: Přeji všem klidné a pohodové dny příští a další spokojený rok ve zdraví.

Požehnané Vánoce vám všem, přátelé a čtenáři.


Saša Svobodová, šéfredaktorka

PS: A pamatujte, že se Kristus narodil ve chlévě
Hodnocení: 10,00 (1 hlas) - Ohodnotit -
Formátovat pro tisk Poslat známému Vytvořit z článku PDF
Komentář je vlastnictvím svého autora. Vyjadřuje jeho názory, ne názory redakce nebo provozovatele webu či serveru.
Napsal/a Vlákno
Host
Publikováno dne: 28.12.2012. 7:05  
 Odp: Vánoce 2012
Souhlas, taky jsem byl vychován tak, abych byl schopen si uvědomovat, že Vánoce mají být svátky klidu, a že bychom si měli vážit hlavně toho, že jsme měli možnost se po roce zase ve zdraví sejít se svými blízkými a příjemně spolu strávit nějaké ty chvíle, na které v průběhu roku třeba nebyl čas...

Nákupní šílenství, coby "importovaný zvyk", taky nechápu... A když chce člověk udělat opravdovou radost, tak není nic lepšího, než když vyrobí nějaký dárek sám, třeba i "malinkatý"...
Obrázek Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Redakční systém XOOPS 2.5.10
Obsah © 2008-2020 Žirafoviny