Téma si čte:
1 Anonymní uživatelé
Odp: Plošné spoje nažehlováním
|
||||
---|---|---|---|---|
Administrátorka
![]() ![]() ![]() |
Tak už to vypadá, že nikdo nechce diskutovat
![]() Já tento způsob výroby jednoduchých spojů občas používám také, předlohu tisknu na pauzák, z toho se mi nejlépe daří přenést toner na destičku. Také jsem četla, že se dobře dá použít papír používaný na reklamní letáky a někdo používá lepící papíry (takové ty "oblizovací"). Zkoušela jsem oboje, ale pauzák mi připadá nejlepší. S tou tapetou to asi také někdy zkusím, ačkoli je pravda, že poslední dobou jsem dosti líná a raději si destičky nechám vyrobit na www.plosnaky.cz ![]()
Vloženo dne: 20.4.2020 v 15:19
|
|||
|
|
||||
---|---|---|---|---|
Tichošlápek
![]() ![]() ![]() |
Já mám poměrně dobrý úspěchy s těma "oblizovacíma" lepícíma papírama. Jednou se mě podařilo tak udělat tišťák na Atmegu88 v pouzdru TQFP32.
Mám tu i jakési žluté papíry z Čajny který by měli být právě na to přežehlování tak je vyzkouším a dám vědět. Jinak spíš razím fotocestu, je to asi nejpřesnější a nejspolehlivější výroba v domácích podmínkách.
Vloženo dne: 24.4.2020 v 21:09
|
|||
|
Jarda / Jaroslav.Lindner@gmail.com
|
|
|||
---|---|---|---|---|
Moje pokusy skončily propáleným podkladem pod deskou. Pro jednoduché desky užívám rychlejší způsob:
Na čtverečkovaný papír nakreslím budoucí otvory pro piny součástek. Pak je ostrým hrotem propíchám na podloženou desku. Vyvrtám otvory 1mm vrtáčkem, obrousím jemným smirkem a odmastím. Pak nakreslím odolným fixem plošky kolem otvorů a spojovací čáry a na půl hoďky ponořím do leptací lázně. Pak stačí jen opláchnout, lihem smýt zbytky fixu. Celý proces lze zvládnout za dvě hodiny bez PC a tiskárny. |
||||
|
|
||||
---|---|---|---|---|
Administrátorka
![]() ![]() ![]() |
To je takové klasické tvoření spojů, ale na velké, nebo složité, spoje to moc není. Ačkoli najdou se i blázni, co takto tvoří i oboustranné desky značných rozměrů. Já to však nejsem
![]()
Vloženo dne: 6.1. v 21:37
|
|||
|
Můžete číst příspěvky.
Můžete začít nové téma.
Můžete odpovídat na příspěvky.