Obrázek   
Přihlášení
Uživatelské jméno:

Heslo:

Pamatovat si mne



Zapomenuté heslo

Nová registrace
Kam dále?
Hledání
Vzhled

(3 vzhledů)
Kdo je Online
18 uživatel(ů) je online (5 uživatel(ů) si prohlíží Články a povídání)

Uživatelé: 0
Hosté: 18

více...
Noví uživatelé
POKEC
POKEC
21.03.2024
Luigi
Luigi
14.03.2024
zirafak
zirafak
26.02.2024
rorejs
rorejs
27.12.2023
maroš
maroš
07.11.2023
vlada
vlada
17.09.2023
VIKIRYCH
VIKIRYCH
28.12.2022
jiang
jiang
13.12.2022
panezi
panezi
08.09.2022
BigLadin
BigLadin
25.07.2022
Kdo za co může
Administrátorka
Žirafka
Žirafka
Žirafička
Žirafička
Redaktoři
bernard
bernard
IvanH
IvanH
 
Emeritní
KatyH
KatyH

K zamyšlení - Tak já nevím

aneb o výhodných nabídkách O2.
Napsal/a Žirafka v 21. 05. 2016 v 16:46 (přečtení 2245×) Další články tohoto autora
K zamyšlení
     Dlouhé roky ke své spokojenosti používám služeb operátorů Vodafone a O2. U Vodafonu mám mobilní číslo a nebýt toho, že pořád „vylepšují“ systém internetových stránek tak, že se tam už nedá vůbec nic najít, tak bych byla spokojená pořád. U O2 mám pevnou linku, internet na pevné lince, druhý mobil (z dob, kdy u nás nebyl jiný signál) a ještě CDMA modem pro notebook.

    Peripetie začaly tím, že zdražily cenu za CDMA modem. A to tak, že výrazně. Tak jsem jej zrušila, ale protože jsem jej po čase potřebovala, tak jsem jej nechala se skřípěním zubů zase zapojit, ačkoli jsem původně platila 150 Kč za měsíc a po tom vylepšení 199 Kč při vlastně stejných podmínkách, jen o něco vyšším FUP, ale na tento limit vlastně nikdy nenarazím.

     Pak vládla pohoda až do letošního jara, kdy mi oznámili, že tarif O2 ZERO končí a nahradí jej lepším tarifem BASIC, který má lepší cenu za volání. Tak jsem si řekla, že je to nakonec jedno jak se to bude jmenovat a nechala to být. Bohužel se pak ukázalo, že je tu ještě jedna drobnost. A tou je měsíční paušál ve výši 49 Kč za měsíc. Takže jsem došla na prodejnu a tarif zase zrušila, protože toto číslo používám jen velmi málo a ZERO plně vyhovovalo mým potřebám i přes cenu šesti korun za minutu.

     No a teďka přišla ve vyúčtování zpráva o tom, že ruší starý tarif na pevné lince a místo něj bude lepší, krémovější a já nevím jak moc super nový tarif a ještě mi na něj dají slevu! Bohužel je tu opět drobný háček a to je to, že za současnou pevnou linku platím 99 Kč za měsíc, po novu mám platit 199 Kč po slevě. A to se fakt vyplatí!!!

     Začínám mít pocit, že si O2 ze zákazníků dělá dobrý den, nebo spíše… no raději zůstanu u té srandy, přestože mi v hlavě naskakují jiná, ale opravdu úplně jiná, slova. Jestli si takto představují solidní zacházení se zákazníky, tak nevím. V dohledné době dojdu na prodejnu a pevnou linku po mnoha letech zruším. A mám sto chutí zrušit i to CDMA, protože kdo ví, kdy se rozhodnou „vylepšit“ i to a stejně jej používám velmi málo, ačkoli je to spolehlivá a dobře fungující technologie pro můj starý notebook.

     Co chci říci tímto článkem? Vlastně nic, jen jsem se chtěla vypovídat a ulevit si. Chování velkých firem mi poslední dobou skutečně uniká. Já vím, že odchodem jednoho zákazníka se nic nezmění, ale když jich odejde hodně, tak budou dělat co? Zdraží služby ostatním? Nebo všechno zruší a budou dělat něco jiného? Nechápu to, fakt nechápu. Mám však pocit, že asi zruším nejenom tu pevnou linku. Jen mám obavu, aby to jinde nebylo ještě horší.
Hodnocení: 8,00 (1 hlas) - Ohodnotit -
Formátovat pro tisk Poslat známému Vytvořit z článku PDF
Komentář je vlastnictvím svého autora. Vyjadřuje jeho názory, ne názory redakce nebo provozovatele webu či serveru.
Napsal/a Vlákno
solipso
Publikováno dne: 23.5.2016. 1:13   Aktualizováno dne:23.5.2016. 1:22
Nemluva
Datum registrace: 12.12.2015
Bydliště:
Počet komentářů: 3
 Odp: Tak já nevím
Osobně mám internet s fup 1,5GB v mobilu od Tmobile a pokud moc nevolám mimo rodinu, tak platím 188 Kč měsíčně. Doma mám net přes wifi z několika okolních hospod a penzionů, takže zdarma. Provoz mi balancuje a failoveruje openwrt. Jsem spokojen.
Žirafka
Publikováno dne: 23.5.2016. 20:10  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Tak já nevím
Já jsem spokojená s tím co mám, VDSL funguje super a spolehlivě, šlape jako hodiny. Stejně jako nechci přijít o pevnou linku, ale zároveň se mi za ní nechce platit dvě stovky za měsíc, když z ní volám jen občas, spíše mi na ní lidé volají.

Štvou mne tím, že bourají to, co dobře funguje. Já nemám zájem o jejich "lepší tarif" protože mi vyhovuje to, co mám teďka. Jenže jsem zjistila, že jinde nepochodím, jiní operátoři umějí sice ADSL/VDSL, ale neumějí pevnou linku, takže je to celé na draka a budu se muset rozhodnout.

Máme tu i Amigonet, ale to by znamenalo investici do nové infrastruktury a navíc všechno to zase předělat. Další problém je v tom, že nám zrovna zateplují dům a tak nebude možné protáhnout kabely přes novou fasádu, jedině nějak vnitřkem (sousedé jej mají).

Hrom aby to toho všeho bacil, nebo spíše do toho vola, co má potřebu vylepšovat to, co funguje :-/ Je to stejné jako s jízdními řády :-/
IvanH
Publikováno dne: 25.5.2016. 19:36  
Redaktor
Datum registrace: 04.02.2015
Bydliště:
Počet komentářů: 94
 Odp: Tak já nevím
Ja som na slovensku si kedysi zriadil pausal 0. Nevolas - neplatis inak 12centov za minutu. So sluzbou kde si moze rodina volat medzi sebou zadarmo (na mannzelkin pausal) prevolam mesacne max 2€. Pausal 0 predcasom zrusili a chceli po mne aby som si zvolil novy produkt. Ja som sa zahral na mrtveho chrobaka (brouka) a nic nepodpisoval. Dodnes mi funguje k plnej spokojnosti. Takze niekedy je mozne byt tvrdohlavy a trvat si na svojom....
host
Publikováno dne: 3.6.2016. 20:19  
 Odp: Tak já nevím
Ono to jinde není lepší. Mám už druhého ISP (wifi), protože ten první mi prokazatelně špicloval komunikaci. Ten druhý to možná dělá taky, to se u něj nedozvím, ale jako "bonus" se u něj nelze dovolat na poruchy, když je výpadek sítě (to u prvního šlo, i když ten si u toho zas vymýšlel různé věci které nebyly pravda, např. stylu "na vysílači, kde máme linku, nejde proud, protože tam radiokomunikace dělají údržbu" - po osobním dojetí autem k tomu místu jsem objevil jednoho člověka, který sekal trávník před vysílačem, vysílač samozřejmě pod proudem a funkční). U tohoto druhého jsem před časem řešil, že nemají bezpečná zařízení a eviduju průniky. Odpověď "to není možný, naše síť je absolutně bezpečná" - a teď před čtrnácti dny bum, objevil se virus Motherfucker, co napadá AirOS od Ubiquiti, a milému ISP s "absolutně bezpečným HW" lehla celá síť. Řehtal jsem se nemálo )
host
Publikováno dne: 26.8.2016. 23:13  
 Odp: Tak já nevím
Co říkáte na neustálé podsouvání české deviace google.cz místo google.com? kdo má zájem přesměrovávat prohlížeč na českou verzi a proč?
Žirafka
Publikováno dne: 28.8.2016. 8:06  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Tak já nevím
Nevím, je mi to celkem jedno. Ale asi je to proto, že lidé chtějí mít vyhledávání v českém jazyce a tak je systém přesměruje na českou verzi. Je ovšem otázkou, jestli to tak lidé chtějí a nebo někdo v Googlu chce, aby to tak lidé chtěli.

PS: Jak to souvisí s obsahem článku?
host
Publikováno dne: 28.8.2016. 15:21  
 Odp: Tak já nevím
Právě že vyhledávání v češtině má i samotný google.com kde se dá (nebo už skoro ani nedá) zapnout rozhraní v češtině. Historicky byl napřed prostě americký google, pak se před lety objevil podvodný web google.cz který odkazoval na stránku s vyhledáváním vůbec nesouvisející, pak tu doménu někde (asi čeští pomocníčci googlu) odkoupil a teď na ní běží česká mutace vyhledávače google.com která ale není (aspoň v Opeře) ekvivalentem českého vyhledávání a doplňkovýc služeb google.com. Něco tam chybí, něco je jinak a něco tam asi (pro klienta neviditelně) přebývá. Proč to tak je? možná lepší fízlování, možná lepší cílení reklamy, možná statistiky pro účely politiky a marketingu (což je jiné označení pro fízlování)?
Na české verzi google.com je možnost odkazu "použít Google.cz", naopak to krátce šlo, teď už nejde. Dokonce teď když si pracně nastavím google.com (jednoduše to nejde protože zadáním "google.com" do adresního řádku automaticky skočí na -.cz), něco najdu a pak se chci vrátit o stránku zpět na google.com, tvrdošíjně tam skáče .cz. U vyhledávání obrázků už jiná než česká mutace nejde vůbec navolit.
Jak to souvisí s článkem? možná v
"Co chci říci tímto článkem? Vlastně nic, jen jsem se chtěla vypovídat a ulevit si. Chování velkých firem mi poslední dobou skutečně uniká."
a možná jen tak, jen jsem chtěl konstatovat, že nám ubývá možnost volby. Pochoduj nařízeným směrem a nebo neexistuj.
Žirafka
Publikováno dne: 28.8.2016. 20:17  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Tak já nevím
Také používám Operu a také když zadám www.google.com tak se mi adresa přepíše na www.google.cz a stránka se přesměruje. Jak se tomu bránit nevím, jestli to totiž dělá Rewrite na serveru, tak proti tomu obrana neexistuje. Tedy myslím si to.

Hlouběji jsem to ale nezjišťovala, protože jsem dnešek trávila odpočinkem a bastlením jednoho blikátka a také psaním článku o tom bastlení. Ještě není hotový, ale rodí se a snad do konce prázdnin i bude

Citát:
Jak to souvisí s článkem? možná v
"Co chci říci tímto článkem? Vlastně nic, jen jsem se chtěla vypovídat a ulevit si. Chování velkých firem mi poslední dobou skutečně uniká."
a možná jen tak, jen jsem chtěl konstatovat, že nám ubývá možnost volby. Pochoduj nařízeným směrem a nebo neexistuj.


Tak to pak jo, to je to tu správně. Chtělo by to nějakou anonymní vrbu, že ano?
host
Publikováno dne: 28.8.2016. 21:18  
 Odp: Tak já nevím
googlecom při vypnutým přesměrování napíše "error302" Moved a oznámí že po kliknutí přesměruje na cz, ve zdrojovým kódu je to v href, aby se to nedělo musí být adresa googlecom zadána s doplňujícími parametry. Ale to funguje jen "dopředu" a při návratu z vyhledané stránky buď skáče na cz nebo při blokování cz skončí.
K problematice vynuceného podstrkování googlecz se dá najít (zatím) dost detailů už pár let, co s tím vysírají.
Zajímavé je že každé protiopatření vydrží vždycky jen dočasně, pak se něco podělá. Nemluvě o přeinstalaci Opery.

ten zdejší redakční systém nepustí výraz googlecom napsaný jako dvě slova s tečkou před com a oznámí No valid token found a to i když pak text příspěvku vymažu napíšu cokoliv jiného, třeba jen "Mařenka".
fakt technika slouží lidem...
host
Publikováno dne: 28.8.2016. 21:20  
 Odp: Tak já nevím
Citát:
Ještě není hotový, ale rodí se a snad do konce prázdnin i bude

do porodu ale už moc času neschází?
host
Publikováno dne: 28.8.2016. 22:34  
 Odp: Tak já nevím
host
Publikováno dne: 28.8.2016. 22:34  
 Odp: Tak já nevím
google.com
Žirafka
Publikováno dne: 30.8.2016. 16:26  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Tak já nevím
Tak asi nebude, protože tady na severu je děsný problém koupit obyčejné trimry. Dneska jsem kvůli nim projela čtyři litry benzínu a zbytečně. Budu je muset stejně objednat a počkat, až dorazí. Děs. A to je prý ve 21. století zásobování a dostupnost součástek o dost lepší než tomu bylo ve století dvacátém...
host
Publikováno dne: 30.8.2016. 21:13  
 Odp: Tak já nevím
děsný problém bude časem všechno, ale zatím by asi bylo nejlepší trimry řešit vykoupením zásob tesla TP011, 095, a v nouzi doplňovat piherama.
Jinak Kubáčovy tříhodnotové trimry?
Žirafka
Publikováno dne: 31.8.2016. 18:29  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Tak já nevím
Obyčejné ležací 1M trimry s roztečí 5x5 mm. Ale nemám je. Zítra by ale mohl dojít balíček z GESu a v něm budou nějaké odpory a, hlavně, trimry Sice také nemají 1M, ale 2M5 jsou také dobré. Jen nevím, proč nikde nemají 1M, copak je to nějaká super exotická hodnota?
host
Publikováno dne: 1.9.2016. 8:13  
 Odp: Tak já nevím
Jak to mám udělat aby v tomhle redakční systému prolezly dva odkazy na obchod s trimry 1M 5x5 mm???
host
Publikováno dne: 1.9.2016. 8:14  
 Odp: Tak já nevím
Co je pro jednoho obyčejné může být pro druhého exot, ale prodejce (slušný) by mohl držet celý řady. Když budeš ten 1M potřebovat v děliči nebo do měřáku, tak ti budou 2M5 k .....

* * *.tme.eu/cz/details/pt6lv-1m/potenciometry-jednootackove-tht/piher/pt6kv-1m-a3030/ 132 kusů na skladě
* * *.tme.eu/cz/details/rkt6v-1m/potenciometry-jednootackove-tht/sr-passives/ 2500 ks skladem
uffff
Žirafka
Publikováno dne: 1.9.2016. 15:43  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Tak já nevím
Protože poštovné z TME není zanedbatelné a protože posílají pomocí nějaké přepravní firmy a to je otrava. Zlatá Česká pošta

Jinak více odkazů mohou vkládat přihlášení jedinci. Je to jeden z bonusů
host
Publikováno dne: 1.9.2016. 15:50  
 Odp: Tak já nevím
Citát:
Je to jeden z bonusů

no dobře, ale kdyby se ten systém aspoň k tomu přiznal, že tohle nefunguje tentokrát protože proto, a ne protože je někde chyba...
nejen kvůli poštovnému je výhodný kupovat součástek které se nekazí třeba celou řadu, a ještě lepší výprodeje (trimry byly někde i za 0,1 Kč/ks) nehledě na to, že ty TP095 třeba strčí chinu i po 20 letech do *****
Žirafka
Publikováno dne: 1.9.2016. 21:06  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Tak já nevím
Upřímně řečeno by to systém říkat měl. Chytá to Protector a ten to umí, ale poslední dobou se mi zdá, že dělá větší a větší neplechu. Zrovna tak z nějakého důvodu nejsou obrázky "klikací" a tak se nezvětšují. Kdy a proč se to stalo nevím, ale zkusím na to přijít.
host
Publikováno dne: 1.9.2016. 21:23  
 Odp: Tak já nevím
systém zůstal viset na stránce comment post.php a to bylo všechno.
podobně při pokusu psát domény google.com atd. se systém zacukl v "no valid token found" a další den to pustil.
neklikací obrázky se dají otevřít pravým tlačítkem a výběrem z menu, na to už si člověk zvykne v těchto vymoženostech kterým není dobré prosté html....
Žirafka
Publikováno dne: 2.9.2016. 20:40  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Tak já nevím
Neklikací obrázky jsem už vyřešila. Mohlo za to nastavení v jednom souboru, takže to nebyla chyba systému, ale jeho vlastnost Proč ale bylo toto nastavení takto nastavené, to nevím. Asi jsem to udělala já, ale kdy a proč? Nevím. Možná při pokusech.

Polední dobou se stále častěji přistihnu při nostalgické vzpomínce na doby, kdy HTML vládlo světu internetu, nebylo různých ptákovin a na internetu se pohybovala veliká většina techniků, nadšenců a jiné podobné havěti. A třeba v různých diskusích se k sobě chovali, docela, slušně. Proti dnešku tedy zcela určitě.
host
Publikováno dne: 4.9.2016. 17:22  
 Odp: Tak já nevím
Všechno časem zhovadí, když byli první tři řidiči v každým městě, asi se taky k sobě chovali slušně.
host
Publikováno dne: 3.3.2017. 3:55  
 Odp: Tak já nevím
U nas v CR na novy tarif prevedli vsechny automaticky bez podpisu. Jenom nam poslali dopisy, ze to udelaji. Tak jsem jim zavolal kam ze si mohou novy tarif strcit, prohledal co nabizeji virtualni operatori a skoncil u VoIP Odorik.cz. SIMku nabizeji taky, ale z te je volani drazsi, nez z VoIP a dospel jsem k nazoru, ze to nepotrebuji.

Narozdil od obou velkych operatoru, ktere jsem kdyz zkusil, na me zatim nezkusili zadnou svinarnu a jsou velmi vstricni. Kamarad uz je ma asi 3 roky a taky je spokojen.

Nejlepsi je, ze (protoze provolam par korun mesicne), jsem jim zatim posilal penize jenom jednou a priste budu, az mi tam dojdou. Takze nemusim kazdy mesic hlidat, abych nezapomnel zaplatit fakturu.

S Odorikem nemam nic spolecneho, krome toho, ze jsem jim poslal par stovek na ucet. Od te doby jsem se nekoukal, jestli neni nejaka vyhodnejsi nabidka, takze by mozna stalo za to pogooglit.
Žirafka
Publikováno dne: 4.3.2017. 13:52  
Administrátorka
Datum registrace: 04.05.2008
Bydliště: Ústecký kraj
Počet komentářů: 1251
 Odp: Tak já nevím
Já jsem o Odoriku také uvažovala, ale už je to dost dlouho co pevnou linku nemám a vlastně mi ani nechybí. Ačkoli stále o ní občas uvažuju, že bych na ní zase zapojila fax Pro nějž má Odorik i speciální nastavení linky.

Ještě uvidím, ale trochu mě od toho odrazuje potřeba dalších trvale zapnutých přístrojů (modem, převodník pro telefon nebo přímo telefon...).
Obrázek Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Redakční systém XOOPS 2.5.10
Obsah © 2008-2020 Žirafoviny