Obrázek   
Přihlášení
Uživatelské jméno:

Heslo:

Pamatovat si mne



Zapomenuté heslo

Nová registrace
Kam dále?
Hledání
Vzhled

(3 vzhledů)
Kdo je Online
23 uživatel(ů) je online (2 uživatel(ů) si prohlíží Články a povídání)

Uživatelé: 0
Hosté: 23

více...
Noví uživatelé
Kubrt
Kubrt
16.04.2024
Mirek
Mirek
14.04.2024
POKEC
POKEC
21.03.2024
Luigi
Luigi
14.03.2024
zirafak
zirafak
26.02.2024
rorejs
rorejs
27.12.2023
maroš
maroš
07.11.2023
vlada
vlada
17.09.2023
VIKIRYCH
VIKIRYCH
28.12.2022
jiang
jiang
13.12.2022
Kdo za co může
Administrátorka
Žirafka
Žirafka
Žirafička
Žirafička
Redaktoři
bernard
bernard
IvanH
IvanH
 
Emeritní
KatyH
KatyH

Redakční zvěsti - Vánoce 2021

Aneb opět o tom, jak to moc rychle uteklo.
Napsal/a Žirafka v 24. 12. 2021 v 8:30 (přečtení 555×) Další články tohoto autora
Redakční zvěsti
     Již u minulého článku jsem psala, že jest podivuhodno, že na hlavní stránce jest ještě v říjnu jednoho roku vánoční přání z roku minulého. A dnešním dnem nastává další podivuhodnost a totiž ta, že se na hlavní stránce potkají vánoční přání dvě. Letošní a loňské.

     Věřím a doufám, že příští rok se nebude situace opakovat, případně že se ještě nevylepší tím, že by se tu setkala přání tři. To už by byl skutečný unikát hodný zápisu do knihy rekordů páně Guinesse

     Nemá asi valnou cenu psáti zde o tom, jaký byl právě téměř uplynuvší rok. Všichni, nebo alespoň téměř všichni, máme všech těch negativních zpráv, informací o covidu, nemocnicích a očkování plné zuby a tak je i tentokráte hoďme za hlavu a užívejme si pohody svátečních a volných dní.

     Článků v tomto roce bylo jen velmi málo z toho důvodu, že jsem téměř nebyla doma. První půlrok jsem jezdila do práce ráno a vracela se až večer. Volné víkendy jsem věnovala spíše starosti o domácnost a odpočinku než bastlení. A když jsem na přelomu zimy a jara měla nařízenou dovolenou, tak mě popadla nějaká chandra a já nebyla téměř ničeho schopna. Potom jsem někde chytla nemoc a to také nebyla nálada ale ani síla cokoli dělat. A pak zase do práce.

     Léto bylo docela hektické, protože jsme měli v Letňanech letní scénu a tak na bastlení zase nebylo kdy, protože volné chvíle jsem věnovala odpočinku, táboru a pak i výletům s kamarády.

     Podzim byl moc pěkný, divadlo začalo hrát, ale po dlouhé pauze byla spousta práce se zkouškami, servisy a dalšími povinnostmi. Budu se opakovat, ale na bastlení prostě nebylo kdy.

     Nicméně to teďka začalo vypadat, přeci jenom, optimisticky a pokud mi do mých plánů opět někdo nehodí vidle, tak bych měla mít chvilku volna a pak už normální práci, čili bude čas i na bastlení. Projektů se urodilo několik a některé se už i částečně realizují, případně jsou ve značném stádiu rozpracovanosti. Například zdroj nízkého napětí, ačkoli ten bude stát ještě dost času a práce, jelikož se nechová tak, jak jsem čekala, nebo jednoduchý MP3 přehrávač do kuchyně či dílny. Na tom zbývá už jen pár drobností, jako je hlavně mechanické provedení. Letos to nebude, ale po Novém roce se snad všichni dočkáme.

     Tak to bylo takové malé ohlédnutí za rokem končícím a nyní se mohu dostat k jádru pudla. Ne že bych chtěla nějaké to psisko kuchat, ale tady u nás, na drsném severu, se to tak říká. A mám pocit, že se tento slovní obrat používá i v rozvinutějších oblastech naší země, potažmo planety

     Končí další rok, jež byl opět poznamenán probíhající epidemií a hlavně "opatřeními", která mají šíření nemoci bránit. Česká republika má novou vládu a ačkoli si o ní nemyslím nic moc dobrého, tak jsem zvědavá, jak si tito lidé povedou. A moc bych nám všem přála, aby jejich vládnutí a rozhodnutí nebyla jen snůškou nesmyslů, blábolů a rozhodnutí tahaných snad z klobouku nebo vytočených na kole neštěstí. Ukazuje se totiž, že nemoc, potažmo průběh epidemie, si dělá co chce a na nějaká opatření politiků téměř nehledí a vlny přicházejí a odcházejí navzdory veškeré "snaze" politiků. Jenže panstvu se líbí možnost rozhodovat bez řádného schvalování, možnost všech těch různých šiméček, krádeží a pochybných zakázek za miliony či spíše miliardy.

     Právě končící rok, jako již druhý v pořadí, přinesl mnoho zlého a špatného, ale dal nám také příležitost ověřit si, jak se člověk zachová v nějaké vypjatější situaci. Jak se vyrovná s nepohodlím, nemožností si dopřát vše, co by chtěl, a mnohdy i s tím, že přijde o část příbuzných a kamarádů.

     Přeji nám všem, aby tento zvláštní začátek dvacátých let již brzy skončil, aby se svět vrátil ke svému normálnímu klokotání a kvasu, aby již nebylo potřeba všech těch nouzových stavů, ochranných prostředků a hlavně z médií neustále se valících čísel o počtu lidí nakažených, nemocných, hospitalizovaných či dokonce zemřelých. A aby ti, kdož této situace zneužívají ke svému prospěchu, a obohacení, za to byli řádně a spravedlivě potrestáni.

     Přeji nám všem hezké prožití konce roku, klidné a požehnané Vánoce, příjemný Nový rok a do nového roku hlavně zdraví, klid, pohodu a co nejméně srážek s blby

Kliknutím na obrázek otevřete nové okno s obrázkem v původní velikosti.
Obligátní krb, strom a pohoda ve srubu nesmí chybět


     Vánoce na takovéto chatě bych si moc přála někdy prožít. Třeba se mi to jednou splní. Ačkoli mám ráda techniku a ráda si bastlím, tak jsem duší i trampka a ráda trávím čas v přírodě či mimo dosah přemíry technických vymožeností. Proto se mezi články o elektronice a programování mohou vyskytovat i takovéto obrázky. Je to prostě jeden z rysů mé složité povahy a jiná už asi, snad, nebudu Krásné Vánoce nám všem.
Hodnocení: 10,00 (3 hlasy) - Ohodnotit -
Formátovat pro tisk Poslat známému Vytvořit z článku PDF
Komentář je vlastnictvím svého autora. Vyjadřuje jeho názory, ne názory redakce nebo provozovatele webu či serveru.
Napsal/a Vlákno
Obrázek Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Redakční systém XOOPS 2.5.10
Obsah © 2008-2020 Žirafoviny